fbpx

Piesa “On a Sunday”, cântată de Ester Peony, ne va reprezenta la Eurovision 2019. Mai multe Dislike-uri decât Like-uri

de
Piesa “On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câștigat duminică seară selecția națională a României pentru concursul Eurovision 2019 care va avea loc în luna mai la Tel Aviv, în Israel. Piesa a primit 65 de puncte din partea juriului după o strânsă competiție în care piesa s-a luptat cu “Army of Love”, a Bellei Santiago (50 de puncte după votul juriului) și “Dear Father”, cântată de Laura Bretan (48 de puncte după votul juriului).
Publicul a acordat 8 puncte Bellei Santiago, 10 puncte pentru Trooper și 12 puncte pentru Laura Bretan a cărei piesă, “Dear Father”, compusă de Mihai Alexandru cu textul de Alexandra Niculae, s-a dovedit astfel a fi preferata publicului. Însă câștigătorul selecției a fost desemnat de juriul format din: Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata ediției din 2013, vloggerii internaționali Deban Aderemi și William Lee Adams, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production, și Alex Calancea, muzician din Republica Moldova, în timp ce notele acordate de public au avut ponderea punctajului acordat de un singur membru al juriului.
Votul publicului a fost exprimat prin intermediul unui SMS având costul de 0,50 euro.
Spectacolul live s-a desfășurat la Sala Polivalentă din București și a fost prezentat de Aurelian Temișan, Ilinca Avram și Alina Ionescu.

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, având semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost obținute de Luminiţa Anghel & Sistem  la Kiev în 2005- locul al treilea, Mihai Trăistariu la Atena în 2006 – locul al patrulea și de Paula Seling şi Ovi la Oslo, în 2010 – locul al treilea.

Ediţia Eurovision 2018 a avut loc la Lisabona. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, cu piesa “Goodbye”, care însă nu s-a clasificat în finala propriu-zisă, nereușind să treacă de semifinala internațională a competiției.

Imediat după încheierea concursului, publicul a început să își exprime nemulțumirea față de desfășurarea concursului și alegerea juriului prin plasarea de comentarii negative la piesa On a Sunday de pe Youtube și a numeroase Dislike-uri.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.