fbpx

Placintele cu spanac si nuci

de

Un preparat de origine orientala, placintelele cu spanac si nuci sunt savuroase si pot fi servite ca gustare sau antreu, alaturi de un sos delicios de iaurt.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Numar de portii: 8

 

Ingrediente:

 

3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru prajit

1 ceapa mare, curatata si tocata fin

3 catei de usturoi, curatati si tocati fin

500 de grame de spanac, curatat, spalat, oparit in apa, scurs si tocat

100 de grame de branza de vaci proaspata, mai grasa

40 de grame de nuci, rumenite si tocate mare

30 de grame de pesmet proaspat

½ lingurita de nucsoara proaspat macinata

1 ou, batut proaspat

Sare si piper proaspat macinat

 

Sos de iaurt

 

120 de grame de iaurt

100 de grame de castravete curatat de coaja si seminte si taiat cubulete

1 legatura de coriandru proaspat, tocat

felii de lamaie

 

Mod de preparare

 

Se face sosul amestecand iaurtul cu coriandrul si castravete, sare si piper.

 

Intr-o cratita mare se incalzesc trei linguri de ulei de masline, in care se caleste ceapa, pe foc mic, tip de 10 minute. Se adauga usturoiul, se mai lasa un minut si se ia cratita de pe foc. Spanacul se pune peste ceapa, se adauga branza, nucile, pesmetul si nucsoara, oul si condimentele.

 

Cu mainile ude se iau din compozitie bulgarasi care se turtesc in forma de chiftea. Acestea se prajesc in ulei incins pana devin aurii, se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

 

Se servesc fierbinti, alaturi de sosul de iaurt si feliile de lamaie.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.