fbpx

Povestea Prințesei Diana spusă chiar în cuvintele ei

de
66325

În 1991, în interiorul palatului Kensington din Londra, Diana, Prințesă de Wales, a participat la o serie de interviuri secrete, înregistrate cu permisiunea sa de un prieten apropiat, în numele jurnalistului Andrew Morton. Morton scria o carte despre viața Dianei pentru a înfățișa cum arată cu adevărat viața celei mai fotografiate femei din lume. Publicul nu știa faptul că mariajul dintre Diana, Prințesă de Wales, și Alteța Sa Regală Prințul Charles, trece printr-o perioadă de criză. National Geographic Documentary Films dezvăluie gândurile și sentimentele Dianei într-un moment foarte sensibil al vieții sale, prezentând o versiune a unei povești foarte complicate… versiunea ei. Redată în totalitate prin vocea prințesei, fără alte interviuri, majoritatea acestor înregistrări unice nu au fost niciodată până acum transmise publicului.

DIANA: POVESTEA ÎN CUVINTELE EI prinde contur doar pe baza filmărilor și fotografiilor de arhivă și a acestor înregistrări rar auzite și este cel mai recent proiect aflat sub stindardul National Geographic Documentary Films. DIANA: POVESTEA ÎN CUVINTELE EI are premiera duminică, 20 august, de la ora 21.00, pe National Geographic.

Acest nou documentar îl are ca producător executiv pe apreciatul realizator de filme, Tom Jennings, de la 1895 Films (Challenger Disaster: Lost Tapes; MLK: The Assassination Tapes), distins cu un premiu Peabody, și dezvăluie o perspectivă inedită asupra traiectoriei emoționale a Prințesei, din copilărie până la relația cu Altesa Sa Regală Prințul Charles și la viața sa publică aflată constant sub observație.

”National Geographic Documentary Films își propune să ofere publicului internațional documentare premium care abordează povești actuale, provocatoare și de relevanță globală, create de cei mai buni realizatori din lume”, afirmă Tim Pastore, președinte al diviziei Original Programming and Production pentru National Geographic. ”Acest documentar nu face excepție, dezvăluind o perspectivă nouă și un tablou introspectiv al versiunii Dianei, Prințesa de Wales, și continuă îndelungata noastră tradiție de a oferi publicului acces fără precedent la evenimentele semnificative.”

A ajuns să fie cunoscută drept ”prințesa poporului” și puține figuri publice rămân atât de iubite și enigmatice precum Diana, Prințesa de Wales. Din momentul în care educatoarea timidă al cărei șarm înnăscut a captat atenția moștenitorului la tronul britanic, un simbol modern a luat naștere.

În detalii vii, Prințesa Diana reflectează asupra întregii sale povești de viață, descriind circumstanțele anului 1991. Cu sinceritate, ea ne dezvăluie anii nefericiți ai copilăriei până la momentul incomod când a fost prezentată Prințului de Wales, pe când ea avea doar 16 ani, și până la dramatica poveste a unei tinere aruncate pe scena mondială. Vânată de presă și adorată de o națiune captivată de povestea de dragoste ”ca din basme”, ea a fost complet nepregătită pentru faima care a înghițit-o.

DIANA: POVESTEA ÎN CUVINTELE EI surprinde ruptura dintre imaginea publică și omul real, subliniind dezvăluirile intense, de multe ori complicate, ale gândurilor și sentimentelor prințesei în 1991. Fără ezitare, ea își reamintește ziua emoționantă a nunții sale, experiența depresiei postpartum, bulimia și triumful, în cele din urmă, asupra anxietății sale copleșitoare de a ieși în lume drept o figură umanitară internațională: emblematica și iubita Prințesă a Poporului.

”Am analizat momentele majore ale vieții ei și le-am aranjat cronologic, apoi le-am ilustrat prin rapoarte media și imagini de arhivă din perioada respectivă”, adaugă Tom Jennings, producătorul executiv al documentarului. ”Astfel că, pe parcursul întregului film, observăm procesele interioare ale minții Dianei dintr-o perioadă despre care toți credeau că este ca o poveste de basm. Însă, în realitate, mariajul și viața ei se destrămau.”

Cartea National Geographic Remembering Diana: A Life in Photographs va fi, de asemenea, disponibilă în Statele Unite, începând cu 1 august, cu un cuvânt înainte special scris de biograful Prințesei Diana, Tina Brown (The Diana Chronicles), autor cu vânzări record pe lista New York Times, în același timp prietenă și confidentă a Dianei. Cartea conține mai bine de 100 de imagini reprezentative și mărturisiri din partea celor care au cunoscut-o cel mai bine.

# # #

Despre National Geographic Documentary Films:

National Geographic Documentary Films este o divizie a National Geographic Partners, un joint venture între National Geographic și 21st Century Fox. Promovarea cunoașterii și înțelegerii lumii noastre a reprezentat obiectivul central al National Geographic timp de 129 de ani, iar acum suntem hotărâți să căutăm mai profund, să depășim frontiere și să mergem mai departe pentru consumatorii noștri… și să continuăm să intrăm în casele a peste 730 de milioane de oameni din lume, în 171 de țări și în 45 de limbi, în fiecare lună, așa cum o facem. NGP alocă 27% din câștigurile sale Societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educare. Pentru mai multe informații, vizitează www.natgeotv.com sau www.nationalgeographic.com sau urmărește-ne pe Facebook, Twitter, Instagram, Google+, YouTube, LinkedIn și Pinterest.

Despre 1895 Films

1895 Films este o companie producătoare de documentare nominalizate la premiul Emmy sau câștigătoare al premiului Peabody, cu sediul în Los Angeles, California. Condusă de Tom Jennings, jurnalist devenit realizator de filme, 1895 Films este specializată în crearea și producerea de documentare de înaltă calitate pentru cele mai multe dintre marile rețele de televiziune prin cablu. Filmele realizate de companie se caracterizează printr-un stil narativ dinamic, ce abordează subiecte diverse, de la politică și religie la istorie, crimă, sport, mister și călătorii. 1895 a produs filme documentare în diverse colțuri ale lumii, de la mari capitale la unele dintre cele mai îndepărtate locuri de pe pământ, în permanență căutând noi moduri de a transmite poveștile, moduri care să fie atât informative cât și interesante.

Despre Remembering Diana: A Life in Photographs

Remembering Diana: A Life in Photographs (National Geographic; în vânzare din 1 august 2017; ISBN 978-1-4262- 1853-8; 200 pages; $30)

Cu un cuvânt înainte redactat de Tina Brown, cartea cuprinde peste 100 de imagini emblematice ale Dianei Spencer, din zilele sale de școlăriță inocentă până la logodna cu Prințul Charles și nașterea fiilor William și Harry și până la rolul său de apărător vocal al celor săraci, bolnavi și oprimați. Această captivantă istorie vizuală ilustrează o emoționantă poveste de viață, desfășurată în centrul atenției publice. Fotografii, inclusiv mulți dintre cei care sunt rareori văzuți, vorbesc despre generozitatea, modestia și căldura Prințesei de Wales, descriind și zbuciumul trăit de ea pentru a face față îndatoririlor sale de membru al familiei regale, pentru a supraviețui unui mariaj lipsit de dragoste și pentru a depăși nesiguranțele personale. De la viața ei de mamă, celebritate și simbol al modei la crizele sale de depresie, bulimie și izolare, Diana a trecut dincolo de restricțiile și rigiditatea casei regale și a făcut lumea să se îndrăgostească de sinceritatea, curajul și compasiunea ei. Cartea mai cuprinde și mărturisiri ale celor care au cunoscut-o cel mai bine, între care și prietena și biograful său Tina Brown, demnitari și celebrități precum Nelson Mandela, Elton John; precum și o introspecție personală prin cuvintele proprii ale prințesei. Publicată pentru a comemora 20 de ani de la moartea Dianei, această carte bogat ilustrată reprezintă un omagiu adus uneia dintre cele mai iubite femei din lume.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Reportaj

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.