fbpx

Prima Școală pentru Cuplu din România

de

Trăim de o bună bucată de vreme într-o cultură în care grija autentică pentru cuplu a fost mai puțin prezentă, ba chiar a înregistrat un palmares deopotrivă îngrijorător și trist: multă singurătate, relații toxice sau, pur și simplu, oameni care au renunțat să mai spere. Și, paradoxal, toate acestea pe fondul în care “sfaturile” sau “trucurile pentru cuplu”, adesea împachetate în hârtie sclipitoare, se găsesc pe bandă rulantă și ne sunt livrate cu o viteză fără precedent.

E evident că ceva nu este în regulă – și este momentul să schimbăm asta. Pentru fiecare dintre noi. Pentru copiii noștri. Și asta pentru că multe din rănile sau cicatricile din dragoste își au rădăcinile tocmai în trecutul nostru: în relația cu părinții, bunicii și străbunicii noștri, în relațiile noastre romantice de-a lungul vremii, dar și în cultura în care trăim.

Cert este că putem avea și învăța un alt model de relație, de iubire. Frumos și real, sănătos, cu mult mai puține dureri, eșecuri sau suferințe. În acest context, MIND EDUCATION HEALTH a lansat “Școala pentru cuplu”, un proiect complex și atent construit, ce oferă timp de trei luni sprijin pentru 10 cupluri și care își propune să sprijine cuplurile ce își doresc o viață armonioasă. Cu ajutorul specialiștilor de la MIND EDUCATION HEALTH, zece perechi urmează să se redescopere, să-și regăsească pasiunea, încrederea, bucuria de trăi împreună, în cadrul unui program special conceput și bine dozat în timp.

Școala pentru Cuplu este proiectul meu de suflet, dar și al colegilor mei de la MIND EDUCATION HEALTH. Și asta pentru că împărtășim credința profundă în cuplu și căsnicie, în relații fericite. În familie și o viață armonioasă, cu tihnă și înțelegere, cu pasiune dar, mai ales, în puterea de a trece peste încercările unei relații în doi. Este, dacă vrei, un proiect pentru cei care cred în iubire și cuplu, în ciuda numeroaselor greutăți și încercări prin care, vrând-nevrând, uneori trebuie să trecem: divorț, singurătate, teama de eșec și intimitate, relațiile „nepotrivite” sau alegeri dureroase. Pentru cei care au avut un trecut greu și își doresc să nu mai repete alegerile traumatizante ale părinților lor. O școală pentru cei care cred că numai în doi evoluăm, creștem, ne luăm zborul, ne simțim liberi să construim. Să ne împlinim visele, să fim alături unul de celălalt”, spune Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental și fondator al MIND EDUCATION HEALTH.

“Școala pentru cuplu” a pornit de la premisa că relația de cuplu este o prioritate și presupune efort, muncă, preocupare. Nu este ceva ce vine de la sine doar pentru că am ales bine. Mulți caută bărbatul sau femeia potrivită, au îndoieli și caută certitudini, resping mulți pretendenți în căutarea unui partener mai bun. Și, adesea, eșuează ori în singurătate, ori în alegeri la fel de nepotrivite. O relație bună înseamnă atenție, prezență și înțelegere în doi, adică ambii să își asume construcția și grija relației. Nu este despre cât și ce dai, cât primești și cât oferi. Nu este o tranzacție comercială.

MIND EDUCATION HEALTH este o companie specializată în consultanță psihologică și coaching care promovează și are ca scop final bunăstarea emoțională și dezvoltarea personală.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesați www.mindeducation.ro

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Psihologie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.