Printul Harry si-a sters contul de Facebook in urma scandalului fotografiilor indecente

de

Printul Harry a decis sa isi inchida contul de Facebook, dupa ce tabloidul britanic The Sun a publicat o serie de fotografii indecente care il infatisau nud in timpul unei petreceri in Las Vegas.

Al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, printul Harry avea un cont pe reteaua de socializare Facebook, sub numele de “Spike Wells”, pe care l-a inchis definitiv, urmand astfel sfatul consilierului sau, Jamie Lowther-Pinkerton.

 

Decizia a fost determinata, de asemenea, de temerile palatului Buckingham cu privire la posibilitatea ca alte imagini cu printul Harry – anterioare escapadei din Los Angeles si realizate pe cand acesta se afla pe o proprietate a lui sir Richard Branson, situata pe Insula Necker – sa fie accesate de utilizatorii de Facebook si facute publice.

 

Aceeasi hotarare de a inchide conturile de Facebook a fost luata si de doi dintre prietenii lui Harry, Tom Inskip si Arthur Landon, dar si de unul dintre bodyguarzii sai.

 

Printul Harry, in varsta de 27 de ani, a devenit subiect de scandal dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, tabloidul britanic The Sun a publicat mai multe fotografii in care acesta aparea nud, in timpul unei partide de “biliard pe dezbracate”, la Mgm Grand hotel din Las Vegas. Palatul Buckingham a confirmat faptul ca barbatul care apare complet gol in cele doua fotografii este printul Harry si incearca din rasputeri in aceste zile sa reduca pagubele deja produse, care afecteaza serios imaginea casei regale britanice.

 

Decizia de a inchide contul de Facebook este una dintre aceste masuri.

 

Scandalul pozelor de la Las Vegas nu pare insa sa fi afectat foarte mult popularitatea printului Harry, care este inca celibatar. Potrivit unui sondaj publicat duminica de Sunday Times, trei sferturi dintre adultii din Marea Britanie (75%) au opinii pozitive despre print, iar 68% considera comportamentul acestuia ca fiind “acceptabil”. In schimb, 61% dintre adultii britanici au dezaprobat publicarea fotografiilor de catre The Sun.

 

Sondajul despre comportamentul printului Harry a fost realizat pe un esantion de 1.731 de adulti britanici, joi si vineri, iar cel despre decizia tabloidului The Sun a fost realizat vineri pe un esantion de 694 de adulti britanici.

MEDIAFAX

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *