fbpx

Programul Școlar Colgate: o fetiță din Hunedoara este unul dintre câștigătorii competiției internaționale de desene My Bright Smile™

de

Iulia Manole, o fetiță de 8 ani din Hunedoara, a fost premiată de juriul de la New York pentru cel mai bun desen realizat în urma lecțiilor de igienă orală învățate în cadrul Programului Școlar Colgate.

Programului Școlar Colgate oferă șansa copiiilor cu vârste între 6 și 9 ani de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.

Iulia Manole (8 ani) este elevă la Liceul Tehnologic “Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara și a fost declarată unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional ai concursului de desene, iar reușita acesteia a fost recompensată cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari. În același timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Premierea câștigătoarei a avut loc pe 21 martie, într-un eveniment local la care au participat reprezentanți Colgate România, Crucea Roșie Română, ai școlii și autorităților publice din Hunedoara.

Și anul acesta, 200.000 de copii din 38 de județe învață cum să aibă grijă de sănătatea dinților

În fiecare an, Programul Școlar Colgate, o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea în acest an două ediții, în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecții educative pentru o igienă orală corectă. Prima ediție din 2019 se va desfășura în perioada 24 martie – 14 iunie și va ajunge în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București. Din anul 2015, programul se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România cu sprijinul căreia sunt identificate școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Lecțiile prezentate sunt adaptate vârstei celor mici și au un format atrăgător, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să perieze corect dinții. De asemenea, copiii vizionează și filmul educațional “Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, prin intermediul căruia află regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse pentru igiena dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi, precum și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate România.

6 milioane de zâmbete sănătoase în 25 de ani de Program Școlar Colgate

Din 1993, de la lansarea Programului Școlar Colgate, peste 6.000.000 de elevi din clasele I-IV au beneficiat de consiliere și produse de îngrijire pentru o igienă orală corectă. Derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică și cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 26-a ediție.

Programul Școlar Colgate este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™. Peste un miliard de copii din 80 de țări au beneficiat de educație privind igiena orală și produse de îngrijire adecvate de la inițierea programului în 1991, la nivel global.

Despre igiena orală și problemele dentare

Potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății*, aproximativ 3,5 miliarde de persoane din întreaga lume suferă de probleme dentare. Doar 26% dintre români merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Mai mult, studiile arată că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an și schimbă periuța de dinți doar o dată la 15 luni.

Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile și boala parodontală, acestea fiind și cauze majore ale pierderii dinților. Există mulți factori de risc asociați sănătății orale, inclusiv alimentația nesănătoasă, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orală deficitară și factorii sociali determinanți.

Mai multe informații sunt disponibile online la: www.programscolarcolgate.ro.

* https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oral-health

 

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de dentiști, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

 

 

Pentru mai multe informații despre proiectele globale Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgatepalmolive.com, iar pentru informații specializate accesați www.colgatetalks.com.

Pentru a afla mai multe despre Programul Școlar Colgate, dedicat sănătății orale – Bright Smiles, Bright Futures® – vă rugăm să vizitați http://www.colgatebsbf.com sau http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce priveste naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

 

Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) este organizația profesioniștilor din medicina dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări membre, cuprinde peste 15.000 de medici dentiști. ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii dentiști pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.