fbpx

QUEEN + Adam Lambert: Another Kind of Magic

de

21 iunie 2016. Queen+Adam Lambert la București, într-un show organizat de Emagic cu iubire și cu pricepere. Zi de sărbătoare. De uimire. De emoție. De final prețios de așteptare, pentru că îi tot visăm pe Queen la București de câteva decenii încoace, iar ei s-au lăsat așteptați din motive bine întemeiate, căci temeiul trece dincolo de granițele vieții.

Fotografii de Alex Bărbulescu, Bogdan Zop, Eduard Breaban

Cei care n-au venit la concert au găsit pretexte dintre cele mai diverse și mai caraghioase: că nu concep Queen fără Freddie, că e prea cald, că e prea scump, că e prea departe, că n-au chef de o trupă tribute. Cei care au venit, însă, peste 20.000 de norocoși, au fost răsplătiți cu atâta generozitate și au primit atât de mult mai mult decât se așteptau, încât, cu siguranță, la plecare, s-au simțit datori pe viață. Datori să spună mulțumesc unei întâmplări unice, unei întâlniri magice. Nu același fel de magie ca acum 25 de ani – da, anul acesta, în noiembrie, se împlinesc exact 25 de ani de când nu mai e Freddie. A fost… another kind of magic. Iar tânărul magician, care a schimbat totul, cu permisiunea și cu ajutorul înțelepților și generoșilor Brian May și Roger Taylor care l-au însoțit cu harul lor zeiesc și l-au pus în valoare, s-a numit Adam Lambert, starul care a uimit lumea întreagă prin apariția lui la American Idol, muzicianul strălucitor și bun, plin de umor și de nebunie, talentat până la Freddie și înapoi.

A fost altfel decât credeam noi. Dar parcă acest „altfel” ne-a uluit o dată în plus, demonstrându-ne că arta e vie și se naște, iar și iar, la infinit, în întâlniri absolut irepetabile.

S-au făcut multe mărturisiri legate de lacrimi șterse pe furiș sau lăsate să se usuce în arșița nopții. S-a plâns de dor, s-a plâns de drag, s-a plâns de bucurie, s-a plâns de uimire. Eu am plâns de frumusețe. Și nu atunci când Freddie a apărut pe ecran, căci lui i-am zâmbit, cu iubire. Ci atunci când Adam Lambert cu vocea și interpretarea lui a dat altă viață, altă sfâșiere, altă măreție, altă duioșie piesei mele preferate, Who Wants to Live Forever?… Și, cuprinzându-ne pe toți în globul de lumină albă ce cobora peste scenă ca o eternitate sferică, ne-a făcut să găsim alt răspuns decât o făcuserăm, de fiecare dată, până atunci.

Filmarea de mai jos este din concertul din Isle of Wight, Anglia, iunie, 2016.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.