fbpx

Raw Generation, pe 7 octombrie, la Rin Grand Hotel

de

Pe 7 octombrie 2012, in Sala Expo de la Rin Grand Hotel in Bucuresti se va desfasura a cincea editie nationala Raw Generation Expo. Aceasta expozitie a fost si este primul eveniment national din Romania care promoveaza alimentatia “raw food”. Primele patru editii au avut un mare succes, bucurandu-se de prezenta a mii de oameni si a mass-mediei importante din Romania.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Expozitia este organizata de Ligia Pop (ligiapop.com), Raw Chef (bucatar specializat in bucataria fara foc), castigatoarea premiului international YouTube Next Chef, autoarea a trei carti despre raw food, “Retete Vegane Fara Foc”, “Deserturi Pentru Parinti si Copii Sanatosi” si “Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie” si gazda show-ului “Ligia’s Kitchen®”.
Ligia Pop s-a nascut in Romania si are cetatenie dubla romana-americana. Este licentiata in muzica la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si a predat pianul in Statele Unite ale Americii timp de 5 ani. Fiind preocupata de o viata sanatoasa, Ligia Pop s-a reprofilat pe promovarea alimentatiei raw food (bazata pe ingrediente crude).
Este gazda show-ului Ligia’s Kitchen, unde sustine demonstratii culinare cu retete vegane. In noiembrie 2011, a fost unul dintre cei 16 castigatori ai programului international YouTube Next Chef, un program de 12 saptamani sustinut de Google, in care Ligia a putut sa-si impartaseasca pasiunea pentru retetele vegane prin intermediul canalului de YouTube, Ligia’s Kitchen. 
Impreuna cu sotul sau, Raoul Pop, organizeaza bi-anual la Bucuresti targul national Raw Generation Expo.

Raw Generation Expo va fi deschis publicului incepand cu ora 10 pana la ora 20 iar intrarea va fi gratis. Vom avea 61 de expozanti care vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa.

Vor avea loc in trei sali diferite prezentari despre raw food si o viata sanatoasa, workshops si un bufet inedit cu specialitati raw food.

Ȋn cadrul expozitiei, la ora 12:30, va avea loc lansarea cartii “Retete Vegane Fara Foc”, Editia IV, publicata de editura Curtea Veche.

O alimentatie bogata in raw food
——————————————-

Promovam un stil de viata unde consumam un procent cat mai mare de
alimente vegetale in stare cruda, neprocesate termic, pe langa mancare
gatita vegetariana. Cand spunem gatit, ne referim la preparatul cat
mai lent al alimentelor la cuptor, la aburi sau in slow cooker, fara
prajeli, rantasuri si alte alte procedee care pot schimba calitatile
cruditatilor in otravuri.

Promovam retete raw food care acopera tot meniul si care sunt 100%
naturale. Invatam parintii cu ajutorul cartilor de retete publicate,
al demonstratiilor, claselor de gatit si al show-ului “Ligia’s
Kitchen”, sa pregateasca deserturi sanatoase, lipsite de zahar si
totodata extrem de delicioase pentru copii si intreaga familie.

Denumirea “raw food” sau “raw vegan” inseamna preparate fara foc
(vegan = fara ingrediente de origine animala) in care alimentele de
baza sunt:

Legumele, intr-o varietate cat mai larga
Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de
asimilat si digerat
Semintele si nucile, de asemenea surse de proteine si acizi grasi esentiali
Fructele in stare naturala sau uscate
Superalimentele, gen algele marine, care reprezinta sursa cea mai
complexa de minerale din lume, pana la cacao raw si diverse prafuri
vegetale bogate in nutrienti complecsi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte
din punct de vedere nutritional, deosebit de delicioase, chiar si
pentru gusturile gurmanzilor.

De ce sa consumam raw food?
—————————————–

Traim intr-un mediu tot mai poluat, tot mai plin de substante nocive.
Trebuie sa facem ceva pentru generatia noastra, cat si pentru cele
viitoare si acesta este si scopul acestui targ, de informare si
schimbare a calitatii vietii, printr-o alimentatie mai sanatoasa,
insotita si de schimbari pozitive in celelalte aspecte al intregului
pe care il numim “persoana” sau “fiinta”.

Cercetarile recente au demonstrat ca suntem ceea ce mancam: calitatea
nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre.
Acest fel de alimentatie se adreseaza intregului public care doreste
sa-si imbunatateasca sanatatea, sa-si pastreze un corp mai tanar si o
minte mai agera.

Astazi cand piata este invadata de produse procesate, semipreparate,
pline de inlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori,
amelioratori de gust si alte chimicale, cand oamenii se imbolnavesc de
boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer si o multitudine de
alergii, datorita unei diete necorespunzatoare, trebuie sa ii informam
ca exista alternative alimentare mult mai sanatoase, mai gustoase,
pline de vitalitate care, combinate intr-o dieta corespunzatoare, pot
reda corpului sanatatea ideala.

Ȋn lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia
amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani si
peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se
afla si celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Demi Moore,
Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson,
Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue,
Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna
Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna,
Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Tea Leoni,
Charlie Trotter, Beyonce, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn
Calabrese si multi altii.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.