fbpx

S-a deschis expozitia “Muzeul Jucariilor” la Arad. Ce puteti admira aici

de

La Arad, in cadrul Muzeului Preparandiei, s-a deschis o expozitie de jucarii intitulata “Muzeul Jucariilor”. Vizitatorii pot admira aici de la triciclete pentru copii, la ursuleti de plus, trenulete, masinute, biciclete sau papusi. Initiativa le-a apartinut Asociatiei Muzeul Jucariilor si Centrului Municipal de Cultura.

Copiii din Arad, dar nu numai ei, pot admira pana pe 30 iunie o expozitie de jucarii fabricate intre anii 1900 si 1980. In total sunt expuse 700 de piese ce apartin Asociatiei Muzeul Jucariilor, societate de detine nu mai putin de 12.000 de jucarii. La Muzeul Preparandiei pot fi admirate triciclete pentru copii, din perioada comunismului, ursuleti de plus, masinute de diferite tipuri, papusi sau trenulete.

“In cadrul expozitiei sunt expuse in jur de 700 dintre cele peste 12.000 de jucarii vechi pe care le detine Asociatia Muzeul Jucăriilor (AMJ). Sunt jucarii fabricate intre anii 1900 si 1980, jucarii care provin din Romania. Cea mai veche jucarie expusa dateaza de la inceputul secolului trecut, selectia concentrandu-se pe perioada anilor ’60-’80 in Romania, dar si provenind din import”, a declarat pentru AGERPRES, Cristian Dumitru, cel care a înființat AMJ împreună cu fratele său, Mihail Dumitru.

Tot aici pot fi admirate si celebrele papusi fabricate in perioada comunismului la intreprinderea Aradeanca. De asemenea, cei mici pot vedea si ce fel de tricilete pentru copii erau folosite in perioada comunismului, cum aratau ursuletii de plus sau materialele din care erau fabricate masinutele si trenuletele. Este un arc in timp pentru nostalgici si o curiozitate pentru cei care n-au apucat perioada comunista.

Asa cum va anuntam mai sus, colectia le apartine fratilor Cristian si Mihail Dumitru, care au inceput sa colectioneze jucarii inca din anii ’60. Mari iubitori de jucarii, acestia au inceput sa stranga masinute, triciclete pentru copii, papusi, ursuleti si cam tot ce le pica la indemana. Asa au ajuns la impresionanta colectie de 12.000 de piese.

“Fiecare jucarie are o poveste a ei, fiecare jucarie a fost martora unei emotii, a unei lacrimi sau a unui vis implinit. Unele ne-au apartinut din frageda copilarie, iar pe altele le-am cumparat de-a lungul anilor de prin piete sau le-am primit de la prieteni sau de la rude”, a explicat Cristian Dumitru. Acesta mai spune ca mai mult adultii nostalgici sunt interesati de expozitie decat copiii. Acestia sunt impinsi de curiozitatea de a revedea masinutele cu care se jucau in copilarile, papusile, triciclete pentru copii sau bicicletele cu care dadeau ture prin fata blocului.

Descopera la Noriel modelele de triciclete pentru copii, dar si o multime de alte produse de outdoor. Bicicletele pentru copii, trotinetele si multe altele sunt perfecte pentru acest sezon. Iar preturile te imbie la cumparaturi.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.