Sarlota cu pepene galben

de

Sarlota cu pepene galben este usoara, are o aroma placuta si proaspata si trebuie neaparat incercata daca iti place acest fruct de vara.

Numar de portii: 4
Ingrediente:
24 de piscoturi sau biscuiti digestivi (dupa preferinte)
50 de grame de nuca de cocos rasa
200 de mililitri de frisca lichida
50 de grame de zahar pudra
1 pepene galben de marime medie
1 tableta de ciocolata alba
1 tableta de ciocolata neagra
Sirop (8 cuburi de zahar, 2 linguri de rachiu de cirese, rom sau alta bautura alcoolica aromata, 200 de mililitri de apa)
Mod de preparare:
1. Frisca lichida se pune timp de 10 minute la congelator.
2. Intr-un bol se mixeaza pulpa de pepene galben si se indulceste dupa gust.
3. Se bate frisca tare impreuna cu o lingura de zahar si un varf de cutit de sare. Se adauga frisca in piureul de pepene galben, amestecand usor. Se adauga nuca de cocos si zahar pudra daca nu vi se pare suficient de dulce.
4. Se fierbe siropul timp de cateva minute si apoi se lasa la racit.
5. Biscuitii se inmoaie in sirop si se captuseste cu ei o forma de sarlota (rotunda). In mijloc se toarna un strat din spuma de pepene galben, se presara ciocolata rasa (din ambele feluri), un alt strat de biscuiti, un alt strat de spuma, ciocolata, biscuiti. Prajitura se acopera cu un capac si se lasa 24 de ore la frigider.
6. Inainte de servire, sarlota se scoate din forma, se presara cu ciocolata rasa si nuca de cocos.
Daca desertul va fi servit copiilor, biscuitii pot fi inmuiati in sirop de pepene galben sau capsuni.

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *