fbpx

Secretul alimentelor care ne dau o stare de buna dispozitie, descoperit de cercetatori

de

Oamenii de stiinta americani afirma ca au descoperit substantele chimice din acele alimente care ne dau o stare de buna dispozitie. Din categoria “alimentelor vesele”, asa cum au fost denumite alimentele care genereaza acest efect, fac parte ciocolata, afinele, zmeura, capsunele si ceaiul.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cercetatorii americani au dezvaluit ca anumite substante existente in alimente cat se poate de comune sunt similare din punct de vedere chimic cu medicamentele prescrise pentru a induce starea de buna dispozitie si ar putea avea un efect similar. Ei considera ca aceste ingrediente naturale prezinta “o similaritate chimica izbitoare” cu acidul valproic, folosit pe scara larga in medicamentele de stabilizare a starilor de dispozitie.

 

Descoperirea a fost facuta in cadrul unui studiu initiat cu scopul de a defini peste 1.700 de substante care alcatuiesc aromele din alimentele comune, prezentat la cea de-a 244-a editie a evenimentului National Meeting & Exposition organizata de American Chemical Society, considerata cea mai mare societate stiintifica din lume.

 

Moleculele din ciocolata, din mai multe varietati de fructe si din alte alimente contin acizi grasi din gama omega-3, ale caror efecte pozitive asupra starii de dispozitie au fost deja demonstrate.

 

Studiul a fost coordonat de Karina Martinez-Mayorga, doctorand la Torrrey Pines Institutes for Molecular Studies si cercetatoare la Chemistry Institute din cadrul Universitatii Nationale Autonome din Mexic.

 

Comercializat sub forma unor medicamente denumite Depakene, Depakote si Stavzor, acidul valproic este utilizat pentru a tempera fluctuatiile de dispozitie ale persoanelor care sufera de tulburari maniaco-depresive si alte maladii asociate.

 

Oamenii de stiinta spera sa identifice in viitorul apropiat toti compusii chimici care tempereaza schimbarile de dispozitie si care ajuta la mentinerea sanatatii cognitive, la agerimea mintii si care amana declansarea pierderilor de memorie.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.