fbpx

Solutia de care si Romania ar avea nevoie. Cum pot fi ajutati copiii cu handicap sa se integreze mai usor

de

A venit sezonul cald si pe strazi vedem tot mai des micuti pe biciclete sau triciclete de copii. Nu au toti insa sansa de a se bucura de vremea frumoasa. Copiii cu dizabilitati privesc, in cele mai multe cazuri, cu suspin la ce fac micutii de varsta lor. Un ONG a fasit insa o solutie pentru copiii cu handicap din Mississippi.

Bicicletele si tricicletele pentru copii sunt bucuria micutilor in sezonul cald. Copiii isi sterg de praf bicicletele si iau cu asalt stradutele din jurul blocului, trotarele si parcurile. Exista insa si o categorie de micuti care nu se poate bucura de privilegiile timpului frumos. Este vorba despre copiii cu dizabilitati, a caror mobilitate este dependenta de parinti sau insotitori. Pentru ei, plimbarile pe triciclete pentru copii reprezinta doar un vis.

Un astfel de dispozitiv adaptat nevoilor copiilor cu handicap poate ajunge chiar si la 3.000 de dolari. Un pret mult prea mare pentru cele mai multe familii. Insa un ONG din Mississippi a venit cu o idee. Acesta strange bani din donatii, pe care mai departe ii foloseste pentru a cumpara biciclete si triciclete pentru copii cu nevoi speciale.

Katie Power, terapeut de meserie si vicepresedintele fundatiei Mississippi Bend Trykes, sustine ca incearca sa aduca un zambet pe buzele micutilor afectati de diferite probleme: ”Accesul la triciclete pentru copii ii poate ajuta pe micuti sa faca exercitii, sa se bucure de timpul petrecut cu familie si sa participe la activitatile pe care copiii de varsta lor le au”, spune Katie Power, potrivit qconline.com.

Fundatia Mississippi Bend Trykes a luat fiinta in 2015 si si-a propus sa adune bani pentru biciclete si triciclete pentru copii, obiecte pe care un parinte obisnuit de copil cu handicap nu si le pot permite in mod normal: ”Misiunea noastra este sa oferim triciclete terapeutice copiilor care nu pot folosi o bicicleta normala”, mai spune Katie Power.

”Ca pediatru pentru copiii cu dizabilitati, misiunea mea este sa le redau mobilitate micutilor. Ii ajut sa invete sa se tarasca, sa mearga, sa alerge, sa mearga pe bicicleta, etc. Pentru unii dintre pacientii mei, mersul pe bicicleta nu va fi niciodata o optiune, dar acest grup le deschide usile pentru ei si familiile lor”, marturiseste doamna Power. Aceasta, alaturi de fundatia sa, organizeaza evenimente caritabile prin care incearca sa stranga bani pentru cumparare de biciclete si triciclete pentru copii cu handicap: ”Noi ajutam sa se intample unele lucruri pe care multe familii le credeau imposibile. Ce copil nu vrea sa faca o plimbare cu bicicleta in jurul cartierului, alaturi de prietenii sai?”

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii

  • eu am un fratior bolnav care nu mai poate merge pe bicicleta are varsta de 11 ani si este bolnav de distrofie musculara duchene progresiva si ar avea nevoie de o tricicleta il puteti ajuta .va rog mult!

    puscoci iulie 6, 2018 12:33 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.