fbpx

Stii cat trebuie sa slabesti?

de

Multa lume poarta adevarate lupte cu kilogramele de ani buni, incercand din rasputeri sa se intoarca la greutatea din liceu sau dinaintea primei nasteri, in cazul femeilor. Dar oare toata lumea stie exact cate kilograme e bine sa dea jos si cand sa se opreasca din diete drastice? Unde se trage linia intre “suficient” si “prea mult” cand vine vorba de slabire? Bineinteles, gandul iti zboara acuma la sanatate; esti poate de parere ca vei fi cu atat mai sanatos cu cat vei reusi sa dai cat mai mult kilograme jos. In realitate, oamenii de stiinta sunt de alta parere: poti sa nu ai tocmai greutatea ideala si sa fii la fel de sanatos.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In cazul in care te-ai pricopsit cu destul de multe kilograme in plus si esti supraponderal, slabind doar un mic procentaj din greutatea ta totala te vei teleporta intr-un real univers al beneficiilor pentru sanatate. Printre acestea, enumeram doar scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau din sange si a nivelului de zahar. Toate acestea vor conduce bineinteles la riscuri mult mai scazute referitoare la bolile de inima. In plus, specialistii sunt de parere ca acest gen de scadere in greutate este mult mai usor de realizat si de mentinut, astfel incat succesul pe termen lung e cvasi-garantat.

Valoarea de referinta a greutatii tale
La fel cum 36.5 grade Celsius e temperatura obisnuita a corpului uman, si greutatea are limitele ei normale in care e bine sa se incadreze. Aceste limite sunt situate intre 10% si 20% din totalul greutatii, potrivit lui Thomas Wadden, directorul Centrului de Greutate si Tulburari de Alimentatie din Pennsylvania. Aceasta este un fel de valoare de referinta si la mentinerea ei se regaseste o combinatie impresionanta de hormoni, substante chimice si semnale de foame pornite de la creier. Toate acestea contribuie la mentinerea unei greutati normale, care sa se incadreze in acel interval de care vorbeam anterior, si care sa ne ajute sa nu depasim acel maxim. Cu toate acestea, valoarea de referinta nu presupune doar interactiunea unor factori genetici. La stabilirea acesteia contribuie de asemenea si obiceiurile alimentare si cele privind antrenamentul.

Citeste continuarea articolului la
http://www.doctor.info.ro/stii_cat_trebuie_sa_slabesti.html

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.