fbpx

Sufletele se îmbracă în culori și cerul e “mai albastru decât cerul” de Ziua internațională a conștientizării autismului

de

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, 2 aprilie, asociația Help Autism, alături de copiii și părinții Help Autism transmit un mesaj de iubire, de conștientizare și de acceptare printr-o serie de acțiuni speciale care au loc în întreaga țară. Manifestările au ca scop conștientizarea autismului și strângerea de fonduri pentru cei 500 de copii sprijiniți de asociația Help Autism.

În această zi, centrele Help Autism serbează Ziua Porților Deschise, la ora 12 cerul Bucureștiului devine, pentru câteva minute “mai albastru decât cerul”, prin baloanele albastre care se înalță în văzduh, iar la orele 18 și 19 vor avea loc flashmob-uri care spun povestea copiilor speciali prin muzică, dans, emoție, vibrație…

Pentru cel de-al treilea an, ziua de 2 aprilie se va încheia cu Noaptea albastră a autismului și clădiri-simbol ale Capitalei se vor ilumina în albastru, în semn de solidaritate cu lupta împotriva autismului a mii de copii și părinți din România. Sediul Creart din Piața Lahovari, sala Radio, Clădirile Sky Tower și Global Worth Tower din Nordul Capitalei, Teatrul Excelsior și Arcul de Triumf se vor ilumina în culoarea albastră a conștientizării și a acceptării.

De asemenea, ziua de 31 martie a găzduit la Muzeul Național de Artă concertul caritabil Suflet în Culori, un proiect fondat de Mihai Stan și organizat de Asociația pentru Muzică Artă și Cultură, susținut de artiștii din ansamblul Imago Mundi și prezentat de Alice Năstase Buciuta, ambasadoare Help Autism, alături de Laura Lazăr, membru fondator al asociației, un concert în beneficiul copiilor cu autism.

 

La nivel mondial, 1 din 68 de copii este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist, iar rezultatele studiilor efectuate în țara noastră ne înscriu, din păcate, în aceeași incidență. Autismul nu se poate vindeca, dar prin diagnosticare precoce și intervenție specializată, aproape jumătate dintre copiii afectați pot ajunge să trăiască o viață independentă. Fără terapie timpurie, simptomele autismului se agravează în timp. Metoda care s-a dovedit, până în prezent, cea mai eficientă în recuperarea acestor copii este Terapia Comportamentală Aplicată (ABA). Din păcate, pentru a da rezultate, intervenția este de durată, un copil cu autism petrece în medie între două și opt ore pe zi în camera de terapie, luni sau chiar ani la rând. Tocmai din pricina acestui număr mare de ore necesar fiecărui copil, costurile depășesc veniturile medii ale unei familii. Cei mai mulți dintre părinții care luptă cu Tulburarea de Spectru Autist au nevoie de sprijin pentru a putea susține aceste costuri și a reuși să asigure copiilor terapia care să îi ajute să își atingă potențialul și să devină adulți integrați în societate.

De 9 ani, Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este coorganizator al Conferinței Internaționale ABA – știință care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.