fbpx

Tiberiu Ușeriu a câștigat, pentru a treia oară consecutiv, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra

de

Tiberiu Ușeriu, bistrițeanul în vârstă de 44 ani, a reușit să câștige, în noaptea de joi spre vineri (16 martie 2018), pentru a treia oară consecutiv din tot atâtea participări, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfășoară în zona Cercului Polar, informează Agerpres.

Informații zilnice despre desfășurarea cursei au fost transmise și postate prin intermediul paginii de Facebook Tasuleasa Social, iar anunțul despre victorie s-a făcut prin postarea Tuktoyaktuk, pământ românesc ! … a treia oară

Patru români, trei bărbați și o femeie, s-au aflat pe lista de start a Maratonului 6633 Ultra, ajuns la ediția a zecea, derulată între 8-16 martie 2018. Între cei patru reprezentanți ai României s-au aflat Tibi Ușeriu, cel care a câștigat edițiile din 2016 și 2017, Avram Iancu, cunoscut pentru traversarea înot a Canalului Mânecii sau parcurgerea, tot înot, a Dunării, precum și Floretina Iofcea și Levente Polgar.

Cursa a început în data de 8 martie, iar Tibi a reușit să o încheie după 7 zile și aproximativ 5 ore. Ca și în anii trecuți, Tiberiu Ușeriu a trecut linia de start ținând în mâini steagul României, având pe el, de această dată, și însemnele Centenarului Marii Uniri.

Organizatorii l-au întâmpinat pe Tiberiu Ușeriu în acordurile Imnului Național al României, l-au îmbrățișat și l-au felicitat.

Competiția este extrem de dură, fiind desfășurată în condiții extreme, cu temperaturi cuprinse între minus 30 și minus 50 de grade Celsius. În cele nouă ediții anterioare ale ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, aceasta fiind cea de-a zecea, doar 32 de participanți au reușit să ajungă la finish. De data aceasta, au pornit 23 și au ajuns la final șase, primul dintre ei fiind românul Tiberiu Ușeriu, a cărui extraordinară istorie de viață a fost descrisă în volumul autobiografic 27 de pași. Tiberiu Ușeriu și-a găsit forța de a merge până la capătul lumii și al propriului destin stând într-o celulă îngustă dintr-o închisoare din Germania, fiind condamnat la o pedeapsă de 23 ani de închisoare. A executat nouă ani, apoi a ieșit și a preschimbat libertatea trăită cu sens într-o istorie de curaj, de eroism, de bucurie pentru toți cei din jur.

Fotografii Facebook Tiberiu Useriu și

https://www.facebook.com/tibiiuseriu

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.