fbpx

Tudor Furdui: Cupa Mondială e cel mai tare spectacol sportiv al Planetei

de
Tudor Furdui

Ne-am întâlnit cu Tudor Furdui, cunoscutul comentator sportiv, realizator al emisiunii “Un pariu mondial” pe terasa Corso – Veuve Clicquot a hotelului Intercontinental, într-un loc magic în care cei care doresc să urmărească relaxat un meci de fotbal se adună după-amiaza, la un pahar cu băutură rece, și am stat de vorbă despre fotbal și despre locurile în care putem veni să urmărim meciurile pe durata campionatului mondial până câtre seară, când ni s-a alăturat și fiul său, Alec. Au și pus în fața noastră un pariu pe rezultatul unui meci și… nici nu mai contează cine a câștigat, ci cât de plăcută a fost seara noastră petrecută la Intercontinental în compania echipei Furdui formate din doi microbiști pasionați.

Fotografii de Paul Buciuta

Marea Dragoste/ revistatango.ro: A început Campionatul Mondial de Fotbal și sunt meciuri în fiecare zi… Ce e mai interesant să urmărim, ce ne recomanzi?

Tudor Furdui: Nivelul competiţiei e foarte ridicat.Toate echipele s-au pregătit exemplar şi toate au şansa lor. Vorba aceea, că nu mai există echipe mici, e perfect adevarată. Se confirmă încă o dată că Cupa Mondială e cel mai tare spectacol sportiv al Planetei. Toate meciurile sunt de urmărit, în măsura timpului disponibil, bineînţeles. Toate au poveştile lor. Dacă totuşi le rataţi, puteţi vedea rezumatul zilei la studio Mondial de la ora 23.00 la TVR1 si TVR HD. Pe pariori, si nu numai, îi invit să urmărească emisiunea pe care o moderez, “Un pariu mondial”, aproape în fiecare zi la 23.30, tot la TVR1 si TVR HD. Împreună cu un invitat, diferit de la o zi la alta, dar şi cu băieţii de la “Noaptea tarziu”, o trupă foarte activă în on line, facem previziunile noastre pentru această cupă mondială într-un mod relaxat. E o emisiune de fotbal, dar si de divertisment.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Fotbalul este pentru cunoscători? Ce trebuie să știi neapărat ca să te bucuri de frumusețea unui meci de fotbal?

Tudor Furdui: Se ştie, nu-i aşa?, că la fotbal se pricepe oricine. Nu trebuie neapărat să ai cunoştinţele unui comementator sau ale unui om de (sau din) fotbal pentru a savura cele 90 de minute. Fotbalul e un fenomen social. Fără fotbal societatea contemporană ar fi mult mai săracă şi mai tristă. În plus, el aduce în acelaşi loc reprezentanţi din toate categoriile sociale care împart aceeaşi bucurie oferită de sportul rege. Pe stadion se pot întâlni oameni din aşa zisa înaltă societate cu oameni care au un statut social mai scăzut, însă aici cu toţii sunt egali. Fotbalul oferă modele, implică muncă şi dă şansa unei vieţi mai bune celor ce îl practică. Fotbaliştii sunt idoli atat pentru copii, adolescenţi, adulţi sau bătrâni. Cine nu a auzit de Hagi, de Messi sau de Ronaldo?!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Când nu ești neapărat „la serviciu”, cum îți place să vezi un meci?

Tudor Furdui: Am văzut mii de meciuri dar foarte rar singur. De cele mai multe ori, cînd nu mă duc pe stadion, urmăresc meciurile la un pub din zona Dorobanţi împreună cu “doi grei” din fotbal. Pe Cornel Dinu şi pe Florin Cheran îi ştiu din coplărie. Erau idolii mei cand erau în activitate, alături de Mircea Lucescu şi Dudu Georgescu. Dinu şi Cheran sunt doi oameni tobă de fotbal care nu numai că au comentarii savuroase dar şi îţi explică fazele perfect. Câteodată mai urmaresc meciurile la o terasă în Cişmigiu împreună cu alţi prieteni. Mai ales acum vara cand e foarte cald. Cu un pahar în faţă, bineînţeles. Iar de curând am descoperit terasa Corso -Veuve Clicquot de la Intercontinental, un alt loc ideal pentru a vedea meciurile din cupa Mondială…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și fiul tău, Alec, este microbist? Vă place să comentați, să pariați unul cu celălalt?

Tudor Furdui: Alec are 11 ani şi, la vârsta lui, e deja un microbist împătimit. Nu prea punem pariuri, pentru că nu ştiu cum se face, dar avem aceleaşi preferinţe. Cand urmărim un meci ţinem amândoi cu aceeaşi echipă. E o comuniune perfectă. Mi-ar fi plăcut ca fiul meu să joace mai mult fotbal. Să fi urmat o carieră de fotbalist. Dar lui i se potriveşte mai mult polo-ul. În apă se simte cel mai bine. E colosal efortul pe care îl depune la antrenamente…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: A învățat de la tine importanța sportului? Și tu faci sport?

Tudor Furdui: Fac sport aproape in fiecare zi. Alerg, joc fotbal sau tenis şi înot. Mă simt extraordinar după ce fac un duş după efort fizic. Iarna mă duc la schi. Îmi place schiul pentru că mă relaxează total. Îmi spăl retina şi respir aer curat. Plus că satisfacţia e maximă atunci când ajungi la baza pârtiei şi te uiţi de unde ai coborât.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și cât de important ar trebui să fie în viețile noastre, ale tuturor?

Tudor Furdui: Cred că toată lumea ştie care sunt beneficiile sportului… Două dintre ele mi se par suficiente pentru a te apuca sau a continua. Sportul te face să trăieşti mai mult şi să devii mai puternic atât fizic, cât şi mental.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.