fbpx

Ultima lună a înscrierilor în competiția Sony World Photography Awards 2018!

de

Fotografii profesioniști sau amatori din întreaga lume mai au la dispoziție aproximativ o lună pentru a se înscrie în cea de-a 11-a ediție a competiției Sony World Photography Awards. Pentru a marca acestă ultimă lună dedicată înscrierilor, World Photography Organisation, organizatorii acestei competiții, au lansat o nouă selecție de imagini deja înscrise în concurs. Fotografiile sunt înscrise de fotografi din întreaga lume și acoperă o gamă largă de subiecte, de la fotografii aeriene uimitoare la portrete intime și animale în sălbăticie.

Sony World Photography Awards este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume. Imaginile nominalizate și cele câștigătoare se bucură de o expunere și o recunoaștere globală.

„Îmi este imposibil să exagerez importanța acestei realizări pentru cariera mea, acoperirea globală a fost uimitoare, de fapt interesul pentru munca mea este un rezultat al acestei competiții, ce continuă și astăzi”, a declarat fotograful Simon Butterworth (Marea Britanie, Competiția Professional, Landscape, 2015). Înscrierea în competiție este gratuită la www.worldphoto.org/swpa.

Deadline și juriu

Juriul din 2018 are sarcina dificilă de a alege cea mai bună fotografie contemporană din ultimul an din lucrările înscrise în următoarele competiții:

Open – cea mai bună fotografie

Youth – cea mai bună imagine, realizată de fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani

Competiția National – cea mai bună imagine realizată de un fotograf local din peste 60 de țări

Deadline: 4 ianuarie 2018

Competiția Professional – cea mai bună serie de lucrări

Deadline: 11 ianuarie 2018

Juriul este compus din Mike Trow, Picture Editor al British Vogue (competiția Professional) și Zelda Cheatle, Curator (Open, Youth și premiile National). Detalii complete despre juriul din 2018 pot fi găsite la www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/2018-judge.

Date utile

Lista completă a fotografilor nominalizați va fi anunțată pe 28 februarie 2018. Câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe data de 20 martie 2018, iar Fotograful Anului și câștigătorul competiției Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie 2018.


Premii și expoziții

Fotograful Anului va fi premiat cu 25.000 de dolari, iar câștigătorul competiției Open va fi recompensat cu 5.000 de dolari. Toți câștigătorii vor primi cele mai noi echipamente foto Sony, iar câștigătorii competiției Professional sunt invitați la Londra, joi, 19 aprilie 2018, pentru a participa la cina Sony World Photography Awards.

Imaginile câștigătoare, dar și cele nominalizate vor fi expuse la Somerset House, Londra. În perioada 20 aprilie – 6 mai 2018, expoziția va include, de asemenea, lucrări exclusive ale câștigătorului premiului Outstanding Contribution to Photography, care va fi anunțat în ianuarie 2018. Câștigătorii acestei categorii sunt până acum Martin Parr (2017), RongRong & inri (2016), Elliot Erwitt (2015) și Mary Ellen Mark (2014).

COMPETIȚII & CATEGORII – SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2018:

  • Categorii Professional:
    Arhitectură / Probleme contemporane / Creativitate / Actualitate și știri / Descoperiri / Peisaj / Lumea naturală și animale sălbatice / Portret / Sport / Natură moartă
  • Categorii Open:
    Arhitectură / Cultură / Dezvoltare / Mișcare / Peisaj și natură / Portret / Natură moartă / Fotografii stradale / Călătorie / Sălbăticie
  • Youth – Brief-ul “My Environment”
  • National Awards – vor fi preluate toate înscrierile din categoria Open

Descrierea fiecărei categorii este disponibilă aici.

Despre World Photography Organisation

World Photography Organisation este o platformă globală de comunicare pentru industria foto. Cu o prezență în peste 180 de țări, scopul organizației este ridicarea nivelului de conversație în jurul fotografiei, celebrând cele mai bune imagini și pe cei mai buni fotografi din lume.

WPO creează relații de lungă durată cu fotografii, dar și cu partenerii care conduc industria în întreaga lume. Organizația găzduiește un portofoliu de evenimente anuale precum: Sony World Photography Awards, întâlniri și dezbateri, precum și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography, găzduit în Shanghai și San Francisco. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org.

 

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 vânzări consolidate de aproximativ 76 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.