Vin pestii piranha in Herastrau!

de

Caluti de mare, pesti clovn, pisica de Amazon, piranha vor putea fi vazuti la Aqua Expo din Parcul Herastrau, incepand cu 1 iunie.

Flora si fauna de apa dulce, dar si din mari sau recife pot fi admirate, incepand cu 1 iunie, la noua expozitie acvaristica, din zona Expoflora a Parcului Herastrau, in acvariile dispuse in doua pavilioane putand fi vazuti rechini, caluti de mare, pesti clovn, inger, fluture sau pisica de Amazon.
Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, a inaugurat expozitia acvaristica Aqua Expo Aquarium Reef. Pasionatii de frumusetea lumii acvatice vor putea admira incepand cu 1 iunie 2012, cele doua pavilioane din zona Expoflora a Parcului Herastrau.
“Intr-un decor ce reda habitate specifice, expozitia permite descoperirea diversitatii biologice ridicate a arealelor geografice de pe tot globul prin prezenta a peste 300 specii de pesti, o suta de specii de corali si nevertebrate, si a peste o suta de specii de plante acvatice expuse in diverse ipostaze si relatii ecologice”, spune Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB).
Aqua Expo este dotata cu cele mai moderne instalatii si tehnologii cu o capacitate de stocare a apei de peste 50.000 de litri. Acvariile au fost concepute sa ofere speciilor expuse si conditii de viata cat mai apropiate de cele din mediul natural.
Expozitia este impartita in doua pavilioane cu tematica diferita: unul destinat acvariilor marine si de recif, iar cel de-al doilea gazduind flora si fauna de apa dulce. Astfel, este prezentata o colectie de pesti spectaculosi atat prin renume, cat si prin comportament.
Printre acestea se afla specii de rechini (Carcharinus melanopterus – Black Tip Reef Shark, Triaenodon obesus – White Tip Reef Shark, Heterodontus portusjacksoni – Port Jacksos Shark), murene (Enchelycore pardalis – Murena dragon, Murena Leopard), pesti inger (Pomacanthus species), pesti fluture (Chaetodon species), pesti clovn, caluti de mare, recif de corali etc. Acvariile cu specii de pesti si nevertebrate intalnite in recifele de corali, amenajate intr-un spatiu public, constituie o premiera pentru Bucuresti.
Sectiunea de apa dulce va prezenta superbele exponate ale raurilor amazoniene (arrowana, pisica de amazon, piranha, discus, toxotes), ale Lacului Malawi (cichlidae africane), pesti asiatici si multe alte specii.

Bucuresti- Mediafax

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *