fbpx

Week-end cu trei spectacole excepționale la Opera Națională Română din Iași

de

Week-endul 25-27 martie este unul de excepție pentru iubitorii muzicii și spectacolelor grandioase, care pot găsi la Opera Națională Română din Iași trei spectacole de excepție.

Vineri, 25 martie, ”La Traviata”, de Giuseppe Verdi, a cărui regie poartă semnătura lui Beatrice Rancea, revine pe scena Operei Naționale Române Iași cu o distribuție de excepție.

În rolurile principale:

Violetta Valery – Diana Țugui (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Alfredo Germont – Florin Guzgă (Opera Națională Română Iași), Giorgio Germont – Adrian Mărcan (Opera Braşov).

Reprezentația are loc Vineri, 25 Martie 2016, ora 18:30, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorașcu (Opera Națională București). Scenografia este semnată de renumita creatoare de modă Doina Levintza.

În cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, ce a premiat performanțele stagiunii 2013 – 2014, spectacolul ”La Traviata” a obținut trei distincții:

– Premiul pentru cel mai bun spectacol

– Premiul pentru cel mai bun regizor (Beatrice Rancea)

– Premiul pentru concepția costumelor (Doina Levintza)

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat însă mai pot fi achiziționate bilete fără loc. Spectacolul durează până la ora 21:45 și are două pauze.

De asemenea, Sâmbătă, 26 Martie 2016, ora 18:30, are loc spectacolul de teatru-dans ”Bal”, în care dansează chiar regizoarea-balerină Beatrice Rancea.

Regie și coregrafie: Yvette Bozsik (Budapesta, Ungaria)

Asistenți coregrafie: Dorina Cotorobai, Sergiu Cotorobai

Interpretează Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Iași.

În rolul principal: Beatrice Rancea

Ideea spectacolului  s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitar – spune Yvette Bozsik despre Bal.

Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul „Bozsik” despre dorințe și vise nerealizate, despre singurătate și iubire, despre alienare, interiorizare și căutare de sine.

Duminică, 27 Martie 2016, ora 18:30, pe scena Operei ieșene se va juca spectacolul ”Troienele”, după Euripide, în regia maestrului ANDREI ȘERBAN.
Andrei Șerban a montat prima dată “Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La MaMa din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

Pentru Andrei Șerban a fost o premieră realizarea spectacolului cu soliști de operă.
“Până acum, am făcut Troienele numai cu actori de teatru, cu toate că e o opera cântată în întregime, nu e niciun cuvânt vorbit ca la teatru, muzica fiind compusă de Liz Swados”.

După 22 de ani, maestrul a refăcut la Iași un spectacol grandios, o șansă unică de a lua parte la drama care a marcat istoria unei civilizații.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.