fbpx

Patronul Green Hours nu inregistra banii de pe chirii, marfa si bilete pentru spectacole – motivare

de

Patronul clubului bucurestean Green Hours, Voicu Radescu, nu a inregistrat in contabilitate, timp de peste un an, veniturile din chirii, vanzarea unui stoc de marfa si vanzarea de bilete pentru spectacole, potrivit procurorilor bucuresteni.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii motivarea deciziei prin care a dispus ca Radescu sa fie cercetat in libertate.

 

In documentul citat, instanta reda partial referatul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, prin care acestia au solicitat arestarea preventiva a patronului de la Green Hours.

 

Astfel, procurorul a aratat ca Radescu, “in perioada martie 2011- iunie 2012, a incasat de la SC GF SRL suma de 148.500 de lei si nu a inregistrat-o in evidentele contabile, producand astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 44.280 de lei”.

 

Acuzarea a mai aratat ca patronul Green Hours “nu a inregistrat in evidentele contabile veniturile obtinute din vanzarea unui stoc de marfa in valoare de 613.074,03 de lei, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu sumele de 119.726,41 de lei (TVA de plata) si 43.515,30 de lei (impozit pe profit) si ca nu a evidentiat in actele contabile suma de 64.425 de lei, obtinuta din vanzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012, prejudicind bugetul consolidat al statului cu suma de 10.308 de lei”.

 

Procurorul a mai aratat in instanta, la momentul discutarii propunerii de arestare, ca Radescu este cercetat pentru evaziune fiscala in modalitatea prevazuta de articolul 9 alineatul 1 litera b din Legea 241/2005, constand in aceea ca, in perioada martie 2011 – iunie 2012, a realizat venituri prin firma pe care o administreaza din chirii, vanzarea unui stoc de marfa si vanzarea de bilete pentru spectacole, venituri pe care nu le-a inregistrat in evidenta contabila, cu consecinta unui prejudiciu la bugetul de stat rezultat din neplata TVA si impozitului pe profit in cuantum de 217.899 lei.

 

Potrivit procurorilor, Radescu a recunoscut ca au existat o serie de nereguli care ar fi putut avea drept consecinta neinregistrarea unor venituri ori neintocmirea la timp si in mod necorespunzator a evidentelor contabile la societatea sa.

 

Referitor la pericolul concret pentru ordinea publica, procurorul a aratat instantei “ca este vorba de o fapta comisa in mod repetat – trei acte materiale – precum si faptul ca prejudiciul are un cuantum ridicat si nu a fost acoperit”.

 

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, este cercetat in libertate pentru evaziune fiscala, dupa ce Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, in 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile.

 

Radescu a fost prezentat instantei de procurorii de pe langa TB, insa judecatorul a respins propunerea de arestare preventiva.

 

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, fusese retinut pentru o evaziune fiscala estimata la 230.000 de lei, au declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

 

Radescu a fost retinut de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3, potrivit surselor citate.

 

Aceleasi surse au precizat ca Voicu Radescu nu a inregistrat in evidentele contabile vanzarea unor produse de bar.

 

Voicu Radescu, fratele actorului Vlad Radescu, este cunoscut pentru activitatea de manager cultural, clubul sau gazduind concerte si spectacole ale Teatrului Luni.

 

 

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *