fbpx

Primul concurs de Miss transsexual din Brazilia, organizat la Rio de Janeiro

de

Un numar de 19 candidate, care doresc sa invinga toate prejudecatile si se mandresc cu formele lor feminine, si-au disputat, marti, la Rio de Janeiro, titlul de Miss Trans Brasil, in primul concurs organizat pentru a alege cel mai frumos transsexual din tara.

“Stim ca transsexualii fascineaza. Asa cum feministele isi expun sanii goi pe strada pentru a atrage atentia, la fel dorim si noi prin acest concurs sa obtinem un plus de vizibilitate, de cetatenie”, a declarat Barbara Aires, in varsta de 25 de ani, care conduce Asociatia travestitilor si transsexualilor din Rio (ASTRA), organizatoarea concursului.

 

“Vrem sa putem sa ne alegem o profesie ca toata lumea, sa nu fim excluse si sa nu fim obligate sa ne prostituam”, a adaugat acelasi transsexual.

 

La fel ca la un concurs traditional de Miss, concurentele au ramas cinci zile inchise intr-un hotel, unde au invatat sa defileze pe un podium si au primit sfaturi despre machiaj. Ele au asistat la conferinte despre drepturile omului si despre diversitatea sexuala.

 

Intr-o prima etapa, cele 19 concurente au aparut pe scena teatrului Joao Caetano, in centrul istoric al orasului Rio de Janeiro, in bikini de culoare rosie, iar apoi in rochii de seara.

 

Veniti din toata Brazilia, acesti transsexuali doresc sa fie recunoscuti ca femei si viseaza sa devina noua Lea T, celebrul manechin brazilian transsexual, model al casei franceze Givenchy.

 

“Ne simtim femei si suntem inca in cautarea acestei feminitati. Suntem tinuti la marginea societatii. Acest concurs vrea sa invinga discriminarea”, afirma Sabrina Mab, in varsta de 23 de ani, care reprezinta statul Parana.

 

Catuxa Bourges, in varsta de 27 de ani, a venit din Sergipe si cere “mai mult respect”. Ea si-ar dori sa foloseasca mereu “numele de adoptie (feminin) si nu numele de botez (masculin)”.

 

Multe dintre concurente au luat hormoni, si-au facut implanturi cu silicon la nivelul sanilor si al feselor si au facut operatii estetice.

 

“Am cheltuit multi bani pentru a avea un corp din ce in ce mai feminin. Visul meu este acela de a-mi reduce dimensiunea picioarelor”, declara Izabely Luca, in varsta de 25 de ani, reprezentanta statului Minas Gerais.

 

Pe langa coroana de Miss Trans Brasil, castigatoarea va primi un loc in concursul Miss International Queen, organizat in Thailanda, o tara care este lider pe piata in ceea ce priveste operatiile chirurgicale de schimbare a sexului.

 

 

MEDIAFAX

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.