fbpx

Robert Negoita: Mama m-a invatat ce inseamna acasa si cat de mult inseamna acasa

de

Cand vreau sa imi figurez in minte femeia, inevitabil ma gandesc la mama. Pentru ca nu felul in care arata, nu felul in care este vazuta de ceilalti conteaza. Ci felul in care te face sa te simti pe tine insuti.

Pentru ca o femeie adevarata este cea a carei prezenta te face sa te simti bine cu tine insuti. Mama este cea care m-a facut sa ma simt tot timpul ocrotit, dar tot ea este cea care m-a indemnat sa iau totul in piept, cu curaj si cu foarte multa incredere in mine. Tot mama este cea care nu m-a lasat niciodata sa cad, spunandu-mi ca daca mi se intampla asa ceva numai eu sunt de vina, pentru ca nu am vrut sa lupt. Dar, mai ales, mama m-a invatat ce inseamna acasa si cat de mult inseamna acasa. M-a invatat ca ea poate crea un spatiu in care nu poate fi decat bine, in care tot ce este rau este lasat afara si ca prezenta ei este garantia ca aceasta stare este posibila.

Si, pentru ca nu o pot avea tot timpul in preajma, viata purtandu-ma de cele mai multe ori departe sau foarte departe de ea, incerc sa o am zilnic aproape, mancand cate o bucata din placinta ei cu mere. Bucatarii de la hotelurile pe care le-am construit impreuna cu fratele meu, si care stiu mii de retete din gastronomia celor mai diverse natii, au inclus-o si pe aceasta si o pregatesc zilnic. Este o reteta unica, ce nu a fost publicata niciodata in nicio carte de gastronomie si care este respectata cu sfintenie asa cum a fost ea scrisa cu creionul pe o foaie de hartie. Aceasta placinta are gust de acasa. Ea ma face sa ma simt, fie si numai pentru cateva minute pe zi acolo, acasa. Acest tip de stare numai o femeie poate sa o creeze.

 

Categorii:
Personalitati

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.