Placinta cu somon si icre este o reteta usor de preparat, foarte aromata, potrivita pentru un pranz alaturi de cei dragi.
Numar de portii: 6
Ingrediente
250 de grame de aluat de foietaj
2 bucati de praz
200 de grame de somon afumat
100 de grame de icre
2 galbenusuri
cateva fire de patrunjel
300 de mililitri de smantana lichida
putina nucsoara, dupa gust
50 de grame de branza gruyere rasa (sau alt tip de cascaval aromat, dupa gust)
sucul de la o lamaie
1 ou pentru uns placinta
pesmet
unt
piper
Mod de preparare
Prazul se curata, se spala, se taie in rondele, se soteaza intr-o cratita cu putin unt. Se adauga nucsoara si se lasa cinci minute pe foc mediu. Incorporati 2 linguri de smantana, lasati pe foc doua minute. Lasati la racit.
Intr-o cratita mica se pun icrele, doua linguri de smantana, patrunjelul tocat. La foc mic se amesteca timp de 2 minute si apoi se ia de pe aragaz. Se adauga restul de smantana, sucul de lamaie, galbenusurile, piperul, branza rasa.
Aluatul de foietaj se imparte in doua, se intinde, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu o furculita pentru a nu se umfla la copt. Se pudreaza cu pesmet, se pune crema de praz, se acopera cu felii de somon afumat si apoi se pune crema de smantana. Tarta se acopera cu cealalta foaie, se lipesc marginile. Se unge tarta cu ou batut.
Cuptorul se incalzeste la 200 ° C.
Placinta se coace 35 – 40 de minute, in functie de cuptor. Se lasa la racit 5 – 10 minute inainte de servire.