“Dacă memoria mea e o zestre – sunt foarte bogată, prin profuziunea de elemente acumulate, peisaje, arome, culori, cărți, artă, muzică, ființe etc. care mă cutreieră și azi, cu o vitalitate și o prospețime aproape insuportabile”, a scris Nina Cassian în prefața mărturisirilor sale intitulate Memoria ca zestre și așezate sub semnul absolutei sincerități. Un jurnal în care iubirile, trădările, căutările, aderările și întrebările fascinantei artiste își găsesc cele mai oneste răspunsuri, așezate în rândurile unei cărți uluitoare, pe care nu o poți lăsa din mână.
“Notele mele, inclusiv comentariile lor, acoperă o perioadă de câteva decenii. O viață de om. În deplină, neinhibată sinceritate, nu-mi ascund erorile, nu încerc să le camuflez. Nu le cer cititorilor să mă absolve, ci doar SĂ MĂ CUNOASCĂ…”.
“Sunt atât de fascinată de capacitatea mea de ,,a cuceri”… Așa că mă arăt în toată vanitatea mea și goliciunea mea. Iar dacă, vreodată, cineva asemănător mie, ,,mon semblable, – mon frère!”, cineva mai mult sau mai puțin ipocrit va parcurge aceste rânduri, să-mi constate măcar sinceritatea”.
“Aspre ierni, înăbușitoare veri și, pe lângă aceste schimbări de peisaj, s-a mai produs și „schimbarea (mea) la față”, începută la Brașov, modificarea trăsăturilor mele s-a accentuat îngrijorător în primii ani de București, instalându-se apoi definitiv, încât la unsprezece-doisprezece-treisprezece ani mă transformasem dintr-o fetiță drăgălașă într-o adevărată fată urâtă, spre groaza mamei mele în primul rând. Dar și spre dezolarea mea, care întotdeauna, tânjind după iubire, îmi vedeam viitorul în cele mai sumbre culori ale singurătății. Ceea ce s-a și adeverit până la șaptesprezece ani. Nu știu ce capriciu glandular sau hormonal mi-a lungit nasul, bărbia, care urmau să devină caracteristice pe durata întregii mele vieți. Am purtat, fără stoicism, această cruce, adaptându-mă psihic și mental, cu sfidare și autocruzime, cu disperare și spirit competitiv, cu înfrângeri și triumfuri spectaculoase.”
„Nina Cassian a fost o artistă sublimă, ca Sappho, poetă a adâncimilor pasionate și a marilor înălțimi” a scris despre Nina Cassian Edward Hirsch, Decanul Academiei Poetilor Americani și Președintele Fundației Guggenheim pe coperta cărții superbe realizate de scriitoarea Carmen Firan în dialog cu Nina Cassian, Dialogul vântului cu marea.
Memoria ca zestre, trei volume, Preț: 90 de lei.
Pentru a comanda volumele editurii Cărțile Tango, va rugam sa trimiteti un e-mail pe adresa distributie@revistatango.ro, in care sa specificati titlurile pe care doriti sa le comandati si numarul de exemplare, adresa de livrare, un numar de telefon la care puteti fi contactat, precum si modalitatea de expediere.
Plata se poate face:
– ramburs, la primirea coletului, caz in care se adauga taxele de expeditie a coletului:
– 17+TVA lei, curierat ( livrare 1-2 zile lucratoare)
– direct, in contul de mai jos ( prin internet banking, ordin de plata), iar taxele de expeditie a coletului sunt 17+TVA lei, curierat ( livrare 1-2 zile lucratoare)
Contul: | RO84 BACX 0000 0001 2713 5250 |
Banca: | Unicredit Tiriac Bank, suc. Izvor |
S.C. CARTILE TANGO S.R.L | |
CUI: | RO 21538151 |
Adresa: | Str. Drumul Fermei, nr.18E, Popesti-Leordeni, cod 077160, Ilfov. |
Apoi trimiteți-ne copia dupa documentul cu care s-a facut plata si adresa completa unde doriți sa vă fie livrate cartile.
Oferta editurii Cartile Tango:
Pingback: Lari Giorgescu. Tăceri, poezii și întâmplări ale inimii – Marea Dragoste