fbpx

Simona Catrina – Damen Tango, o antologie a celor mai frumoase texte ale Simonei Catrina

de

O nouă apariție a Editurii Cărțile Tango, volumul Damen Tango de Simona Catrina, cuprinde o primă serie dintre cele mai frumoase, mai spumoase, mai amuzante și, deopotrivă, mai emoționante texte ale autoarei. Prefața cărții este semnată de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta, scriitoarele care au dedicat deja memoriei Simonei Catrina volumele Simona și Trei proaste, și care au promis că vor face numele talentatei Simona să ajungă din ce în ce mai cunoscut, iar paginile ei, fără egal în frumusețe și originalitate, citite pretutindeni.

 

Cartea costă 63 de lei și poate fi comandată printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro în care precizați: Numele, TELEFONUL la care vă va contacta curierul pentru livrare, Adresa completă, Numărul de exemplare dorit și Modalitatea de plată aleasă.

 

“Ni se recomandă câteodată să avem pe aproape câte un pachet de batiste, atunci când ne pregătim să citim o carte foarte bună, așa cum este, categoric, cartea de față. Ca să ne ștergem lacrimile de dor, de tristețe sau, în cazurile norocoase, lacrimile hohotelor efervescente de râs. N-ar fi rău nici acum, citind Damen Tango, să aveți batiste pe aproape, fiindcă veți râde mult, mult! Și veți lăcrima de emoție, uneori…

Dacă ați mai citit-o pe Simona Catrina, în paginile revistei Tango-Marea Dragoste, în cărțile ei mai vechi, Codul nebunelor maniere, Sex în (per)versiune clasică sau Andiamo, în textele ei splendide incluse în paginile celor două cărți pe care le-am semnat împreună, Simona și Trei proaste, sau prin marile și învolburatele ape ale internetului unde s-au păstrat atâtea texte valoroase ale ei, știți că are un umor nebun, inimitabil. Dar și o tristețe subtilă, cutremurătoare, pitită pe sub multe zâmbete evazate și expresii ale căror farmec și originalitate au consacrat-o pe Simona Catrina drept o dresoare de cuvinte. Însă cel mai important și folositor obiect pe care n-ar fi rău să-l aveți la îndemână pentru a-l folosi în spațiul abstract al reveriilor dintre fraze ar fi o oglindă. Fiindcă volumul de față este o ocazie neprețuită de a ne vedea așa cum suntem în relațiile noastre: speriați, prefăcuți, caraghioși, mincinoși și, desigur, adesea, nespus de frumoși. Puși pe râs, puși pe fugă sau puși pe dans…

Titlul volumului vizează una dintre puținele inițiative feminine permise în raport cu bărbații. Din când în când, la ceasul damen tango-ului, ele au dreptul să-i invite pe ei în ringul de dans. Dar numai atunci. În viață nu e chiar la fel. În relația de cuplu, femeia nu poate hotărî orice…

Textele selectate aici vorbesc, în stilul binecunoscut al Simonei Catrina, despre îndrăgostiri mistuitoare care nu-ți mai dau voie să respiri fără celălalt – fie că el știe sau n-are habar, fie că el știe, dar nevasta lui n-are habar… – despre nenumăratele incompatibilități dintr-un cuplu, despre neînțelegeri și compromisuri, despre ipocrizie și indiferență, despre ambiții și orgolii hulpave, despre iubiri trădate și durute.” – scriu Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta în prefața cărții.

 

***

Fără iubire, n-ai direcție, n-ai antigel, n-ai combustibil. Hârâi pe rampă, roata merge-n gol, urăști pe toată lumea care pupă pe câte cineva. Uiți cutremurător de repede că arsura din ventriculul drept provine de la marea, irepetabila, minunata, a opta unică iubire a vieții tale. Vrei altă pasiune, încă una, măcar asta și gata, ți-e dor de chin, de foială, de mâncăriciul energizant care te trezea dimineața fără ceas, când te umflai instantaneu de bucuria anticipată a unui nou impact erotico-administrativ cu noul iubit. Călcai seara până te lua cu leșin, te probai cu toți pantofii la toți ciorapii și la toate fustele, combinări de trei luate câte două, vecinii băteau în calorifer, nu mai auziseră tocuri în parchet de pe vremea când îl iubeai pe derbedeul celălalt.

Ai nevoie urgentă de iubire, pentru că altfel te stafidești la jumătatea distanței dintre două atribute, adică nu vei fi nici sex-simbol, nici stareță, ci doar o tanti care va trăi primul sfert de viață visând, al doilea sfert culcându-se cu toți cărora le vine ideea genială să spună înainte „măi, cred că deja te iubesc“, al treilea sfert strângând bani pentru copiii soră-tii, iar ultimul sfert asistând spondilozic la cearta nepoților pe averea ta, deși când ți-au pus oglinda la gură ultima oară încă mai suflai.

Simona Catrina

 

Cartea costă 63 de lei și poate fi comandată cu plata ramburs printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro în care precizați: Numele, Adresa completă, Numărul de de telefon la care vă va contacta curierul pentru livrare, Numărul de exemplare dorit și Modalitatea de plată aleasă

-plata ramburs la curier

-plata cu cardul (dacă solicitați, veți primi un mesaj cu o proforma atașată ce conține un link de plata online)

-plata directă în contul: RO84 BACX 0000 0001 2713 5250, Unicredit Bank, SC CĂRȚILE TANGO SRL, CUI RO 21538151, Str. Drumul Fermei, nr.18E, Popești-Leordeni, cod 077160, Ilfov, conform facturii proforma din atasament.

 

 

Design copertă: Liviu Valentino Petre

Ilustrație copertă Photo by Molly Mears on Unsplash

Tehnoredactare: Morena Ioana Talpac

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.