fbpx

Simona – de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta

de

La doi ani de la plecarea dintre noi a Simonei Catrina, scriitoare și jurnalistă iubită și citită, recunoscută pretutindeni pentru stilul său literar unic, plin de ironie și umor, mama Simonei, scriitoarea și jurnalista Dara Codescu, împreună cu prietena cea mai bună a Simonei, Alice Năstase Buciuta, la rându-i scriitoare și jurnalistă, au scris o carte dedicată celei care a adus și continuă să aducă atâta bucurie și emoție cititorilor săi prin textele și cărțile sale, neuitatei Simona.

Acesta este, de altfel, și titlul cărții.

Având forma unui roman epistolar, lectura își păstrează rostogolirea alertă de la o pagină la alta, iar întorsăturile de subiect și de stil țin cititorul cu sufletul la gură.

Și deși s-ar putea presupune astfel, Simona nu este o carte tristă, cu toate că doare, pe ici, pe colo, prin pasajele esențiale… Este un volum plin de lumina celor mai frumoase și adesea foarte vesele amintiri, străbătut de bucuria autentică a rescrierii clipelor trăite împreună, o evocare pusă în pagină cu talent, cu iubire, cu nebunie, cu durere, cu obidă, cu îndrăzneală și, în special, făcută să strălucească prin inserarea în text a câtorva articole, mesaje sau scrisori inedite ale Simonei Catrina, texte magnifice prin emoția, autenticitatea și hazul dulce-amar care le străbat. De asemenea, este și o încercare – în mod intenționat reușită doar în parte – de a elucida cauzele care au condus-o pe femeia frumoasă, talentată, iubită, tânără (nu a apucat să împlinească 50 de ani!) la un drum al cărui final tragic era ușor de întrevăzut printre alegerile sufletești atât de stranii, încât, privite cu ochii lucizi ai distanței, par pur și simplu eronate.

 Simona Catrina (22 octombrie 1967 – 23 martie 2017), scriitoare și jurnalistă de inegalabil talent, a trăit, în cei 49 de ani ai săi, cât în 49 de vieți. Cartea dedicată ei, Simona, este o prelungire în literatură a poveștii de dragoste a autoarelor Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta pentru cea care le-a fost fiică, prietenă, călăuză și martoră.

O mărturisire la patru mâini și trei suflete, o îmbinare de confesiuni și dezvăluiri din care nu lipsesc nici plânsul, dar nici râsul, atât de definitoriu pentru felul Simonei de a vedea lumea, o urzeală de doruri și amintiri în care sunt prinse, ca niște giuvaeruri, texte inedite, splendide, spumoase, valoroase, scrise de Simona Catrina.

 “Iubirea mi-a asigurat întotdeauna imunitate la mocirlă. Câtă vreme m-am simțit iubită, am suportat frumos toate ploile, lătrăturile și pungășiile din țara mea. Dar atunci când pământul meu nu mi-a mai recunoscut pasul și când bărbatul meu nu mi-a mai recunoscut plânsul, am plecat.” – Simona Catrina

Volumul Simona, scris de Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta, cu o prefață semnată de o altă prietenă apropiată a Simonei, scriitoarea și traducătoarea Angelica Lambru și cu coperta realizată de talentata Loredana Tufan pe baza unei fotografii de Paul Buciuta, va apărea la începutul lunii august 2019, sub egida Editurii Cărțile Tango.

Volumul este disponibil pentru comandă printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro.

Preț: 45 lei + cheltuielile de transport.

Pentru a accesa contra cost cartea online, în format electronic, fără a fi descărcată, folosește butonul de mai jos:

Volumul este disponibil pentru comandă printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro adresă pe care vă rugăm să trimiteți Numele, Adresa completă, Numărul de telefon și Numărul de exemplare dorite.

Plata se poate face:
ramburs, la primirea coletului, caz în care se adaugă taxele de expediție a coletului:
– 19,04 lei, curierat (livrare 1-2 zile lucrătoare)
-11 lei, Poșta Română (3-4 zile lucrătoare),
direct, in contul de mai jos ( prin internet banking, ordin de plată), iar taxele de expediție a coletului sunt:
– 13,0 lei, prin Fan Courier ( livrare 1-2 zile lucrătoare)
–  3,5 lei, Poșta Română( 3-5 zile lucrătoare),

Contul: RO84 BACX 0000 0001 2713 5250
Banca: Unicredit Bank, sucursala Izvor
S.C. CARTILE TANGO S.R.L
CUI: RO 21538151
Adresa:  Str. Drumul Fermei, nr.18E, Popesti-Leordeni, cod 077160, Ilfov.
Pentru a finaliza comanda cu expediere în afara României vă rugăm să plătiți suma de 15 Euro (include si taxele de expediere cu AWB tracking prin Poșta Română) în contul:
RO87 BACX 0000 0001 2713 5002 – CONT ÎN EURO, swift code: BACXROBU
Unicredit Bank, SC CĂRȚILE TANGO SRL, CUI RO 21538151, Str. Drumul Fermei, nr.18E, Popești-Leordeni, cod 077160, Ilfov.
După efectuarea plății vă rugăm să ne trimiteți prin  email (distributie@revistatango.ro) dovada plății, numele si adresa completă pentru livrare precum si un număr de telefon la care veți fi contactat.
Se poate face plata si prin PayPal(la prețul cărții și a livrării se mai adaugă 1 euro, comisionul PayPal) la acest link, în funcție de comandă.
Editura noastră vă oferă următoarele titluri:

Pagini:  1 2

 

Categorii:
Cărțile Tango

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.