Rulada cu ciocolata si zmeura este un desert relativ usor de preparat si foarte delicios, potrivit pentru a completa un pranz sau o cina alaturi de cei dragi.
Numar de portii: 6
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
120 de grame de zahar pudra
100 de grame de faina
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte
Pentru crema:
200 de grame de ciocolata
40 de grame de unt
4 oua
200 de grame de zmeura
sare
Pentru sirop:
o jumatate de pahar de apa
4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se prepara blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina, cacao si lapte, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Compozitia se toarna pe o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor, la o temperatura de 180°C, timp de 20 de minute. Se lasa la racit si se asaza pe un prosop curat.
Se prepara spuma: ciocolata se topeste pe baie de aburi, se ia de pe foc. Se adauga untul moale, apoi galbenusurile, unul cate unul, si albusurile batute spuma. Se pune spuma la frigider timp de doua ore.
Se fierbe apa, se adauga zaharul. Se lasa pe foc cateva minute, apoi se raceste.
Blatul se insiropeaza, se acopera cu 3/4 din cantitatea de spuma de ciocolata si zmeura (pastrati cateva fructe pentru decor). Blatul se ruleaza si se da la rece doua ore.
Prajitura se asaza pe un platou, se acopera cu restul de spuma si se decoreaza dupa gust.