Cum fiecare clipa pentru cei mici este o buna ocazie de joaca, va propunem sa va jucati cu ei prin intermediul unor sandvisuri care ii vor amuza si le vor starni apetitul.
Retetele au fost realizate de catre colaboratoarea noastra Alina Avram Dohotariu, un blogger culinar foarte talentat si creativ. Toate au la baza branza de capra La Colline, produsa la fabrica cu acelasi nume de pe Dealul Feleacului si obtinuta din lapte colectat de la fermele de capre din Transilvania.
Sandvis Omiduta
250 g de paine feliata pentru sandvisuri
100 g branza de capra premium clasica LaColline
70 g de prosciutto
3 rosii
1 castravete
cuisoare pentru decor
Spalati rotiile ti taiati-le in felii de 3-4 mm. Pe feliile de paine asezati pe rand prosciutto, branza taiata felii si rosiile. Deasupra acestora asezati alt strat din felii de paine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, taiati diferite sandvisuri, avand grija ca o parte sa ramana dreapta, pentru stabilitate. Va puteti folosi de un cutit cu care sa taiati o parte dreapta, din sandvis. Compuneti corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.
Spalati castravetele, taiati-l in rondele de 4-5 mm si apoi in triunghiuri pentru a forma piciorele omidutei. Tot din aceleasi rondele alcatuiti gura si antenele. Pentru cap, folositi o rosie ramasa, taiati-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cutit taiati doua discuri mici din paine, are vor reprezenta ochii si fixati-i in rosie cu doua cuisoare. Cu acelasi cutit faceti o taietura semicircular in rosie si fixati o feliuta de castravete. Aceasta va reprezinta gura omidutei. La final, pentru a definitiva capul de omida, fixati in rosie si doua antenute din castravete. Asezati rotia langa sandvisuri si gata omiduta.
http://www.alinaavram.ro/2012/10/sandvis-omiduta.html
Sandvis Broscuta jucausa
4 felii de paine
100 g de branza de capra premium clasica LaColline
2 felii de prosciutto
2 felii de castravete
4 masline verzi umplute
Cu ajutorul unui cilindru decupati feliile de paine, iar cu ajutorul unui modelator in forma de stea decupati branza. Asezati o felie de paine, una de prosciutto si 3 felii de branza deasupra. Taiati pe lung un castravete si asezati o felie la mijlocul sandvisului. Fixati maslinele cu scobitori si sandvisul pentru cei mici e tocmai bun de savurat.
http://www.alinaavram.ro/2015/04/sandvis-broscuta-jucausa.html
Bufnite din capsune cu branza de capra
150 g de faina
40 g de zahar
1 lingura de cacao
50 g de unt
1 plic de zahar vanilat
1 ou
12 capsune
100 g de branza de capra rulou clasic LaColline
2 linguri de zahar pudra
2 linguri de zahar brun
frunzulite de menta
fulgi de ciocolata
inimioare de zahar
Prima data se pregateste aluatul din care vom realiza cuiburile de bufnita. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga untul rece taiat cubulete si se framanta. Se adauga apoi oul si se framanta pana aluatul devine omogen. Se strange aluatul intr-o bila ce se infoliaza si se da la rece pentru o ora.
Se presoara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul scos de la rece intr-o foaie nu foarte groasa. Se decupeaza forme rotunde ce se aseaza pe fundul unei tavi de briose.Trebuie sa realizam 12 astfel de mini forme. Se dau la cuptorul preincalzit, la 160 de grade pentru 10-15 minute.
Se scot apoi pe un gratar sa se raceasca si se pregatesc capsunele. Se spala, se usuca cu un prosop si se scobesc la interior cu un cutit. Se umplu cu crema de branza pregatita din branza de capra amestecata cu zaharul pudra. Se trec apoi prin zahar brun doar la baza.
In fiecare mini forma racita se aseaza frunzulite de menta si apoi capsunele. Crema ramasa se pune intr-un pos cu varful nezimtat si se formeaza ochii bufnitelor. In fiecare astfel de ochi se aseaza cate un fulg de ciocolata in forma de picatura. Pentru nas se folosesc inimioare rosii de zahar care se ung cu putina crema de branza pentru a se lipi usor.
Se dau la rece dar se pot servi si imediat.
http://www.alinaavram.ro/2015/03/bufnite-din-capsuni-cu-branza-de-capra.html