fbpx

Elevii din București și Cluj-Napoca învață despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie

de

PURINA continuă proiectul educațional extracurricular Pet School în anul școlar 2020-2021, aducând celor mici materiale dedicate prin care învață despre animalele de companie. Ediția pilot implementată împreună cu Fundația PRAIS a fost un succes în cele 10 școli cu ciclu primar din București, angrenând 5.600 de elevi, 11.000 de membri ai familiilor acestora și peste 210 cadre didactice.

„Credem că atunci când oamenii și animalele formează o legătură, viața devine pur și simplu mai frumoasă. Copiii sunt următoarea generație de iubitori de animale de companie, de aceea este important să conștientizeze importanța conexiunii speciale pe care o pot avea cu acestea și să înțeleagă cum să aibă un comportament potrivit față de acestea. Misiunea noastră este să ne asigurăm că din ce în ce mai mulți copii află informații despre îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie, de aceea am creat proiectul Pet School”, a declarat Sabina Bassitto, Brand Manager, Nestlé PURINA Petcare România.

Alături de echipa PURINA, cei mici descoperă lumea pisicilor și cea a câinilor, cu infomații despre istoria acestora, igienă, limbaj, sănătate, super puteri, rase, învățând și ce activități pot face împreună cu animalele lor de companie și cum ar trebui să se comporte în preajma lor.

„Reușita ediției pilot a condus la continuarea proiectului în 10 noi școli din București și în 5 școli din orașul Cluj Napoca, cu implicarea a peste 7.500 de elevi, 250 de cadre didactice și 14.000 părinți și membri de familie”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Elevii primesc gratuit broșuri cu informații și jocuri interactive, precum și un set de materiale video educative pentru studiu la clasă, prin intermediul cărora explorează lumea animalelor de companie alături de cățelul Max și pisica Luna, cele două personaje principale ale proiectului. În ediția pilot din București, cadrele didactice au organizat 128 de lecții deschise care au generat peste 300 de ore de activități, iar concursul de desen cu tema „Lumea fascinantă a câinilor și pisicilor” a avut un mare succes, copiii realizând 1.598 de lucrări.

Impactul acestei inițiative este dovedit și de rezultatele pozitive ale studiului de impact, realizat de Fundația PRAIS, la care au participat cadre didactice din toate cele 10 școli înscrise în ediția pilot. Concluziile studiului arată că 100% dintre respondenți consideră că proiectul a contribuit la schimbarea obiceiurilor de îngrijire cu responsabilitate a animalelor de companie, 100% au considerat bune și foarte bune materialele educaționale puse la dispoziție, 93% din respondenți au afirmat că părinții elevilor consideră util acest proiect, iar 85% spun că participarea copiilor la concursul de desen le-a îmbogățit și fixat informațiile din proiect.

Pentru iubitorii de animale de companie, materialele educaționale sunt disponibile și online și pot fi descărcate gratuit la: https://www.purina.ro/impreuna-este-mai-bine/pet-school.

– Continuare în pagina următoare –

– Continuare din pagina anterioară

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 18 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de mediul înconjurător, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS prin programele locale sau cross-countries a angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi a creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Despre PURINA®

Produsele PURINA® se bucură de o experiență de peste 85 de ani în dezvoltarea nutriției animalelor de companie, folosind cercetări si tehnologii de ultimă oră, fiind unii dintre pionierii progresului științific pentru îngrijirea și hrănirea animalelor. Echipa de experți PURINA®, formată din peste 400 de nutriționiști, oameni de știință, veterinari și specialiști în comportamentul animalelor, lucrează la o gamă impresionantă de inițiative, în patru centre importante din Europa și SUA. Scopul final al muncii lor este de a îmbunătăți fiecare aspect al sănătății și bunăstării animalelor de companie. Portofoliul Nestlé Purina este alcătuit din mărci recunoscute la nivel mondial, inclusiv Purina ONE, Felix, Gourmet, Purina Pro Plan, Friskies, Dentalife.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.