fbpx

IMUNIS DRAGONS, prima echipă din România formată din paciente supraviețuitoare ale cancerului de sân

de

Echipa IMUNIS DRAGONS s-a antrenat sâmbătă pe lacul Siutghiol din Mamaia, în Parcul Nautic JT Water Sports, sub îndrumarea antrenorului Marian Baban, vicecampion mondial caiac-canoe. Județul Constanța a fost prima oprire din Caravana planificată pentru anul acesta. Urmează județele Cluj, Argeș și Bacău.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân și prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice.

OncoPaddle – extensia programului IMUNIS DRAGONS

Activitatea echipei IMUNIS DRAGONS a primit atât de multe feedback-uri pozitive încât principiul introducerii sportului în programul de vindecare a fost transferat și către pacienții cu alte tipuri de cancere din România, care pot profita astfel de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, SUP (stand-up paddle) în cadrul programului OncoPaddle.

„Această caravana are ca obiectiv principal creșterea comunității de pacienți care folosesc sportul ca parte din procesul de rescriere a poveștii lor post-diagnostic. Ca planuri de viitor, ne dorim să avem permanent o barcă-dragon pentru antrenamente în toate orașele mari din țară. ”a explicat Cosmina Grigore, Președinte Asociația IMUNIS.

Participanții la evenimentele din Caravana IMUNIS au oportunitatea de a descoperi cum se simt în barca-dragon, cum să vâslească în ritmul imprimat de toba șamanică care este parte integrantă din barca-dragon sau cum se pot coordona cu alți membri ai echipei, sub atenta supraveghere a antrenorului. Mai mult decât atât, Caravana IMUNIS cuprinde și ateliere de nutriție, grupuri de suport și întâlniri cu psihoterapeut, antrenamente de pilates sau curse de bicicletă – programul RIDE ON by Imunis – toate acestea având ca scop să le arate pacienților ce înseamnă să fii membru Imunis și ce beneficii ai. În funcție de orașul în care se afla Caravana, aceste activități vor fi efectuate în totalitate sau parțial.

„Vâslitul este un stil de viață, iar sentimentul că ai îmblânzit apa nu se compară cu nimic! Ne dorim să aducem acest sport aproape de oricine își dorește să experimenteze starea de bine pe care ți-o conferă vâslitul. Pe lângă acest efort de educare a publicului larg cu privire la efectele beneficie asupra sănătății fizice și psihice pe care le are acest sport, deplasările noastre sunt o formă de a consolida coeziunea echipei și a crește gradul de adaptabilitate la diverse contexte și conditii meteo, în vederea participării la competiția din Noua Zeelandă, pentru care ne pregătim intens. ”a explicat Marian Baban, vicecampion mondial caiac-canoe și antrenor IMUNIS DRAGONS.

Participarea pacientilor la evenimentele din cadrul Caravanei IMUNIS este gratuită. Vă invităm să ne urmăriți și paginile de Instagram și Facebook ale Asociației și ale echipei Imunis Dragons pentru a fi la curent cu toate detaliile. IMUNIS DRAGONS și extensia acestui program – OncoPaddle – sunt proiectele ASOCIAȚIEI IMUNIS.

***

Asociația Imunis a fost înființată în 2016, având ca scop continuarea proiectului inovator început de Cosmina Grigore în 2015 – Caravana Noul Pacient. Cosmina Grigore a primit tot în anul 2015 premiul Femeia Anului în cadrul galei organziate de Revista Avantaje pentru această inițiativă fapt ce a responsabilizat-o să continue crearea de programe dedicate schimbării mentalității în ceea ce privește viața post diagnostic a pacienților cu cancer din Romania.

Motto-ul Imunis este un îndemn adresat pacienților care vor să îndrăznească să își transforme viața în ciuda unui diagnostic atât de puternic: „Rescrie povestea” a fost special ales pentru a incuraja pacienții să creadă și să lupte. Toate programele Imunis sunt gândite astfel încât să le arate pacienților care sunt principalii piloni de schimbare de stil de viață pe care își pot construi transformarea. Lucrând alături de specialiști și medici, Asociația Imunis răspunde nevoilor pacienților în ceea ce privește alimentația, psihooncologia, sportul, managementul efectelor adverse, apartenența la grupuri de suport, dreptul la muncă, la încadrarea corectă în grad de handicap, dar și alte probleme cu care se pot confrunta pacienții pe termen scurt, mediu si lung.

În 2020 Imunis a semnat un acord strategic cu Autoritatea Națională pentru Egalitatea de Șanse pentru a sprijini pacienții și tot în 2020 Imunis a creat prima echipă de Dragon boat din Romania formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de san – Imunis Dragons, punând astfel Romania pe harta internațională a acestei mișcări. Roche, Novartis, Superbet sunt doar o parte dintre sponsorii care susțin întreaga activitate a Asociației Imunis.

Informații suplimentare găsiți pe site: http://asociatiaimunis.ro/ sau paginile de Facebook și Instagram ale Asociatiei Imunis; și pe paginile de Facebook și Instagram ale Imunis Dragons.

Podcast-urile Imunis sunt disponibile pe Spotify și YouTube.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.