fbpx

Razvan Suma sustine turneul ”Va place Bach?”, intre 2 octombrie si 7 noiembrie

de

Violoncelistul Razvan Suma lanseaza o provocare iubitorilor de muzica-“Va place Bach?” este intrebarea la care artistul invita publicul sa gaseasca raspunsul la finalul concertelor pe care le va sustine, intre 2 octombrie si 7 noiembrie, in cadrul turneului sau national, care va cuprinde zece orase.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, turneul “Va place Bach?” face referire la mai multe elemente. Unul dintre marii compozitorii ai lumii: Bach. Un instrument de colectie cu valoare de patrimoniu: violoncelul Maucotel – Fournier, realizat la Paris in 1849. Doua partituri care impun o virtuozitate artistica deosebita: “Integrala suitelor pentru violoncel solo” si “Variatiunile Goldberg”. Un spectacol inedit de proiectii multimedia asociat compozitiilor semnate de Bach. Toate acestea au fost reunite de tanarul violoncelist Razvan Suma, care lanseaza din nou o provocare iubitorilor de muzica din zece orase ale Romaniei: “Va place Bach?”.

 

In martie 2012, violoncelistul Razvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni romani, a sustinut primul sau turneu national solo, indeplinindu-si astfel un vis drag stabilit inca din timpul anilor de studiu. Sub titlul “Va place Bach?”, turneul a prezentat unui numar de peste 5.000 de spectatori din opt orase din Romania o premiera in domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

 

Dat fiind succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii – prin Asociatia Culturala “Analia Selis” – isi propun sa prezinte cea de-a doua editie a turneului “Va place Bach?”. Intre 2 octombrie si 7 noiembrie, concertele sustinute de Razvan Suma vor avea loc in Iasi, Botosani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Craiova, Sibiu si Bucuresti.

 

In programul celei de-a doua editii a turneului “Va place Bach?”, publicul va asculta integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusa intr-o “poveste” vizuala prin proiectiile multimedia realizate de Vadim Staver.

 

Portofoliul artistului Vadim Staver include o bogata activitate de montaj, editare si mixaj sunet, productie pentru filme artistice, documentare, emisiuni si seriale TV. A lucrat la un numar important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post productie, alaturi de regizori romani sau straini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Ursianu, Xavier Palad si David Moreau.

 

Turneul se va incheia la Bucuresti, printr-un concert extraordinar cu “Variatiunile Goldberg” semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde: violoncel – Razvan Suma, vioara – Corinne Chapelle si viola – Razvan Popovici, doi invitati de talie internationala.

 

Razvan Suma este unul dintre cei mai activi si mai importanti tineri instrumentisti romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, sustine frecvent concerte alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, alaturi de care a concertat in sali ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Kursall din San Sebastian.

 

Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio – “Romanian Piano Trio” sau “Trio Strad” – alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele “Cellissimo”, Razvan Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

 

In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica si este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor organizate de Asociatia SONORO.

 

Concertele din turneul “Va place Bach” se desfasoara pe: 2 octombrie la Iasi, Filarmonica Moldova (de la ora 19.00), 4 octombrie – Botosani, la Teatrul “Mihai Eminescu” (ora 19.00), 12 octombrie – Hunedoara, Castelul Corvinilor (ora 19.00), 14 octombrie – Satu Mare, Filarmonica Satu Mare (ora 18:30), 16 octombrie – Cluj-Napoca, Casa Universitarilor (ora 19.00), 18 octombrie – Timisoara, Sala Capitol (ora 19.00), 20 octombrie – Ramnicu Valcea, Salina Ocnele Mari (ora 12.00), 24 octombrie – Craiova, Filarmonica Oltenia (ora 19.00), 30 octombrie – Sibiu, Sala Thalia (ora 19.00), 7 noiembrie – Bucuresti, Sala Radio (ora 19.00).

 

Biletele se pot achizitiona de la salile de concerte din tara, iar in Bucuresti de la casa de bilete a Salii Radio, din oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, sau on-line pe www.bilete.ro.

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.