Ultima Cortina la Avignon Off

de

Romania a fost anul acesta prezenta la Avignon Off cu o productie a Asociatiei „Thespis” din Arad si Total TV din Bucuresti, dupa textul „Alpenstock” de Remi De Vos. Proiectul este sustinut financiar de Centrul Municipal de Cultura Arad si Institutul Cultural Roman.

Actorii Victoria Cocias, Vlad Radescu si Pavel Barsan au jucat 22 spectacole intre 4 iulie si 26 iulie la Teatrul Atelier 44.
Sambata 25 iulie, la penultia reprezentatie a fost prezent in sala si autorul care a apreciat in mod deosebit montarea si jocul actorilor. Remi De Vos s-a aratat extrem de incantat ca este tradus si jucat in Romania si doreste sa vina la Arad la premiera in limba romana.
Presa locala si nationala a consemnat spectacolul romanilor foarte elogios:
L’Humanite: “Foarte bine jucat si incitant” – Gerald Rossi.
Revue-Spectacles.com : ”Pavel Barsan, foarte natural, Victoria Cocias excelenta, Vlad Radescu – drept in bocancii sai!” – Jean-Yves Bertrand
La Provence: „Acest text cu umor negru si accente Balkano-carpato-transilvaniene prinde o dimensiune nelinistitoare si actuala. Jocul actorilor, foarte adevarat, ne conduce cu voiosie in aceasta farsa atroce”. – Sabine Augier
Actorii, dupa o pauza binemeriata, vor intra in repetitii pentru varianta in limba romana care va avea premiera la Arad.
Proiectul se incadreaza in eforturile culturale aradene pentru a deveni Capitala Culturala Europeana in 2021.
Manager: Radu Gabrea PhD

 

Categorii:
Teatru & Opera

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *