Să deții un business și să îl menții pe o traiectorie corectă, pentru a genera profit, nu este un lucru simplu. De aceea, ar trebui să ai în mediul profesional parteneri puternici, alături de care să ai viziuni comune și, în cele din urmă, să culegeți roadele. Atunci când dorești să îți dezvolți businessul și ai deja câțiva colaboratori, ar fi indicat să îi ai sub o „lupă” sau, mai cu seamă, sub o supraveghere profesională. Acest aspect poate fi îndeplinit cu succes urmărind detaliile despre celelalte firme prin intermediul Codului Unic de Înregistrare. Însă, ce implică acest lucru? În cele ce urmează, vei descoperi câteva motive pentru care ar trebui să urmărești aceste date despre colaboratori.
Iată câteva motive în urma cărora ar fi indicat să urmărești activitatea celorlalți colaboratori:
- Pentru a prospera în mediul afacerilor, trebuie să ai targeturi ferme și să menții un nivel înalt al produselor sau serviciilor pe care le oferi pe piață. Dacă ai deja o serie de colaboratori și dorești să revizuiești locul lor pe piață, atunci ai putea să urmărești aceste detalii prin intermediul codurilor de identificare pe care le au firmele respective. Dacă vrei să consulți astfel de rapoarte, atunci verifică firma după CUI prin intermediul Termene.ro. Prin intermediul platformei, ai posibilitatea de a descoperi, de exemplu, capacitatea de plată a partenerilor de afaceri pe care îi ai.
- Un alt motiv pentru care ar trebui să îți verifici colaboratorii prin intermediul Codului Unic de Înregistrare reprezintă vizualizarea facilă și rapidă a hărții acționariatului fiecărei firme în parte. Prin intermediul unei asemenea platforme, ai posibilitatea de a descoperi conexiunile între businessuri și cine sunt acționarii parteneri. Tot în acest sens, poți afla care sunt acționarii direcți sau indirecți ai businessurilor alături de care te-ai asociat și ești informat cu privire la legislația pentru prevenirea spălării banilor. Pe de altă parte, poți vedea dacă acționarii companiilor care ți-au devenit partenere în afaceri au vreo implicație politică. În condițiile în care există o astfel de implicație, atunci vei putea descoperi detalii legate de funcții, apartenență politică, mențiuni în mass-media sau alte informații esențiale referitoare la companiile partenere.
- Nu în ultimul rând, ai acces la informații financiare și generale legate de companiile partenere, despre randamentul activelor sau dacă sunt active dosare pe rol. De aceea, atunci când închei un parteneriat în mediul afacerilor, ar trebui să ai o atenție sporită și să alegi companii care nu au probleme juridice, fiscale sau financiare. O astfel de platformă te-ar putea ajuta să ții cont de poziția pe care se situează firma parteneră și să obții analize și studii de piață, fie generale, fie personalizate.
Monitorizarea propriei firme și a companiilor partenere este un proces esențial, mai ales atunci când ai targeturi bine stabilite și dorești să prosperi în mediul afacerilor. Specialiștii în domeniu recomandă să eviți să închei parteneriate cu firmele care au probleme de natură juridică, fiscală sau financiară. De asemenea, aceștia recomandă oamenilor de afaceri să rupă legăturile cu anumite companii, în condițiile în care nu aduc un real beneficiu pe piața muncii. Pentru a-ți duce businessul la un alt nivel, trebuie să pui accent nu doar pe viziunea comună pe care o ai într-un parteneriat, ci și pe alte valori, precum integritate și transparență.
Sursă foto: Pexels.com