Nici nu te obisnuiesti bine cu trezitul de dimineata, dupa o vacanta in care ai pierdut complet notiunea timpului, ca se si pune problema plecarii intr-o delegatie. Iar bagaje, aeroporturi aglomerate si ore pierdute inutil, adica iar factori care iti vor creste gradul de oboseala la acelasi nivel de dinaintea vacantei de vara. Cum poti evita calatoriile de afaceri, pastrandu-ti astfel tonusul cu care te-ai intors din vacanta? Ia in considerare solutiile de videoconferinta.
Daca acestea erau utilizate in trecut doar de companiile mari, din cauza costurilor ridicate ale echipamentelor, odata cu dezvoltarea tehnologiei, au devenit accesibile atat pentru companiile mici, cat si pentru utilizatori, existand in prezent o gama larga de solutii gratuite. Solutiile de videoconferinta iti permit sa pastrezi legatura cu angajatii si partenerii de afaceri oriunde te-ai afla pe glob.
Daca vrei sa porti o discutie cu o singura persoana, cea mai simpla solutie este cea oferita de operatorii de telefonie mobila, prin intermediul telefoanelor dotate cu sistemul 3G. O alta modalitate la indemana, pentru desfasurarea unei videoconferinte, presupune ca tu sa ai webcam si sa descarci o aplicatie care sa permita realizarea de apeluri video. Solutii precum Skype sau ooVoo sunt usor de folosit, iar pentru un numar redus de participanti la videoconferinta nu implica niciun cost suplimentar. Aplicatiile amintite functioneaza pe toate platformele PC (Windows, Mac si Linux), dar si pe smartphone-uri si tablete. Astfel, videoconferintele sunt posibil de realizat din orice loc, cu singura conditie de a avea o conexiune la Internet disponibila. Solutia ooVoo are in plus optiunea de a lasa mesaje video in cazul in care persoana cu care doresti sa comunici este offline, iar daca vrei sa participi la conferinte cu mai mult de trei persoane trebuie doar sa upgradezi la versiunea platita.
O solutie ceva mai avansata este oferita de CISCO, care prin WebEx Meeting Center ofera posibilitatea de a crea o camera de conferinte de pana la 25 de utilizatori simultan. Poti trimite invitatii pentru o conferinta, uploada documente sau chiar poti permite participantilor sa aiba acces la calculatorul tau. Este important sa stii ca aplicatia este disponibila atat pentru PC, cat si pentru iPad, iPhone, BlackBerry si smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android. In ceea ce priveste costurile, pentru aplicatia dedicata sistemului de operare Windows este necesara plata unui abonament lunar de 49$, iar pentru smartphone-uri si tablete aceasta este disponibila gratuit.
O alta solutie gratuita pentru dispozitivele mobile este aplicatia Fring, care permite realizarea unei videoconferinte cu pana la 4 persoane si ofera in plus posibilitatea realizarii de apeluri de tip VoIP, fiind necesara doar o conexiune WiFi sau 3G.
Ar mai fi multe de spus despre solutiile de videoconferinta, de aceea te invit pe pagina noastra de Facebook, www.facebook.com/classit.
RmEDuc sobubyeoqwco
AZTara uzjhdeqihpsu
Back in scohol, I’m doing so much learning.