fbpx

‘The Necessary Death of Charlie Countryman’ a adus un castigator de la Cannes la Bucuresti

de

Productia “The Necessary Death of Charlie Countryman”, filmata la Studiourile MediaPro, are o distributie cu superstaruri de la Hollywood, precum Evan Rachel Wood si Shia LaBeouf, dar si cu Mads Mikkelsen, castigatorul premiului de interpretare masculina la Festivalul de la Cannes din acest an.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Poti sa ma suni in zece minute? Tocmai tin un pistol indreptat spre o camera”, spune actrita Evan Rachel Wood, zambind, in timp ce vorbeste la telefon. Langa ea se afla scheletul unui avion la sol. In semiintuneric, in picioare si incordata de parca ar fi gata de atac, actrita are un dialog doar cu camera si cu operatorul care ii da indicatii: “Uita-te la Nigel, uita-te la Charlie”. “Poc!”, suna pistolul actritei, indreptat spre obiectiv. Indicatiile continua obsesiv, ca la medic: “Uita-te la Nigel, uita-te la Charlie… Poc!”. Singura care intrerupe ritualul este o persoana din staff, care vine sa o aranjeze pe Evan, sa arate exact ca in fotografia pe care cea dintai o are in mana. Dincolo de operatorul care repeta indicatiile, actrita traieste scena esentiala a personajului ei. In alta cladire de la Studiourile MediaPro din Buftea, Mads Mikkelsen isi traieste ultimele minute din zi in rolul iubitului lui Evan, Nigel.
Cu un premiu proaspat pentru interpretare masculina la Festivalul de Film de la Cannes (pentru pelicula “The Hunt” al lui Thomas Vinterberg), Mikkelsen – imbracat intr-o camasa pe care sunt imprimate imagini cu catei de mai multe culori – povesteste relaxat cum o ia de la capat, cu fiecare rol. “Inca nu am avut timp sa rumeg asta (premiul de la Cannes, n.r.). Am stat numai prin avioane. Imi pare bine ca oamenii au vazut ce am facut dar, cand te apuci de munca, lucrurile sunt aceleasi, o iei de la capat de fiecare data. Ai aceleasi temeri, aceleasi intrebari si asa si trebuie sa fie. E frumos sa ma uit la premiu, cand sunt acasa, cand am indoieli”, mai spune actorul.
Despre rolurile sale, dar si despre partenerii de platou, Mikkelsen crede ca trebuie sa ii placa. Un expert al rolurilor negative, actorul spune ca Nigel – pe care il interpreteaza in “The Necessary Death of Charlie Countryman” – nu este un baiat rau. “Sunt putin mai batran (decat personajul lui Evan Rachel Wood, n.r.) si putin gelos. Nu m-a vazut de vreo trei ani. Este o relatie foarte plina de emotii si le fac probleme ei si lui Charlie”, spune Mikkelsen. Acesta apreciaza ca, fata de rolurile sale trecute, acesta “este magic, este o poveste diferita, este o poveste fragila”. “Dupa ce o citesti zici: «O, Doamne, nu am mai citit nimic de genul acesta». Este foarte diferita”, spune Mikkelsen. “Am vazut scenariul acum cativa ani. Este genul de text pe care il citesti, dai pagina, dar nu stii ce se va intampla pe pagina cealalta. Este foarte amuzant, foarte romantic, foarte brutal si continui sa fii surprins”, mai spune actorul, care decide singur ce rol sa accepte si ce rol sa nu accepte.
“Alegerile mele nu au fost constiente, nu am facut niciodata alegeri gandindu-ma ca vreau sa imi construiesc o cariera. Sunt foarte personale. Nu am vrut sa fac totul prin prisma carierei pentru ca ajungi sa fii dezamagit. Am incercat sa fac ce am vrut si oamenii pot sa creada ce vor sa creada. Asa am ajuns sa am o cariera”, spune artistul.
De altfel, Mikkelsen trateaza cu umor si premiul pentru intreaga cariera primit de la Academia Europeana de Film. “Cand am auzit cate chestii am facut am zis: «Uau! Chiar am jucat in cateva filme!» (…) A fost amuzant sa vad fetele oamenilor care se asteptau sa vina pe scena unul in carucior cu rotile”, se amuza actorul.
Totodata, Mikkelsen spune ca pentru a functiona pe un platou de filmare, trebuie neaparat sa iti placa partenerii de joc. “Mereu ii plac ca oameni. Ma asigur ca ii plac. Este foarte greu sa lucrezi cu o persoana pe care nu o placi, asa ca ma asigur ca ii plac”, spune el. “Cred ca incerc sa ma adaptez si la ce vrea regizorul. Unii actori sunt solitari, altii sunt nervosi. Am o abordare diferita de fiecare data. Pentru mine este important sa ne simtim confortabil pe platouri. Daca eu trebuie sa fac ceva special pentru ca partenerul meu sa se simta confortabil, asta fac, daca partenerul meu trebuie sa faca asta pentru mine, face. Asta este cheia”, explica Mikkelsen, care marturiseste ca isi doreste sa lucreze, in primul rand, cu “oamenii cu energie, oameni care stau treji toata noaptea, pentru ca sunt dedicati unui proiect”. “Chimia perfecta nu cred ca exista. Cred ca daca ai gasi-o, ar trebui sa te opresti”, mai spune Mikkelsen.
“The Necessary Death of Charlie Countryman” are si doi producatori care nu sunt straini de Romania, Albert Berger si Patrick Newall. Berger a mai fost in Romania petru filmarile de la “Cold Mountain”, dar de data aceasta are parte de experienta filmarilor citadine. Acesta a dezvaluit ca, initial, povestea de dragoste din “The Necessary Death of Charlie Countryman” avea loc in Budapesta, unde scenaristul Matt Drake petrecuse un an si jumatate. “Era aproape un poem de dragoste pentru Budapesta”, a spus acesta. “Initial, am crezut ca vom filma acolo, dar cand ne-am uitat la costuri ne-am gandit ca vom filma in Bucuresti… plus ca in Budapesta s-a filmat mult, in Bucuresti este un mediu care arata mai putin ca o vedere”, a precizat el. Dintre locurile in care s-a filmat, cel mai iubit este Centrul Vechi din Bucuresti. “Cred ca este un loc interesant pentru o poveste de dragoste… Este un loc special pentru publicul american”, mai spune Berger.
Un veteran al filmarilor in Bucuresti, Patrick Newall spune la randul sau ca Romania este un spatiu bun pentru producatorii de film pentru ca dispune de personal calificat, dar si pentru ca are locuri ofertante din punct de vedere cinematografic.
“Este un loc in care este usor sa lucrezi, oamenii sunt foarte amabili, plini de resurse, loiali. Bucurestiul iti permite asta. Este o libertate care nu exista in Statele Unite. Bucurestiul nu are foarte multe reguli, intr-un fel. Am fost norocos sa lucrez cu oameni foarte talentati”, spune Newall. El marturiseste ca Romania ii aminteste de Statele Unite in urma cu 100 de ani, cand oamenii munceau ca sa aiba ceea ce merita. “In Romania exista mereu o usa deschisa, exista loc pentru discutii”, spune Newall, care a avut cele mai frumoase experiente romanesti la filmarile din munti, de la munca la minus 30 de grade Celsius, la inventii pentru a scoate masinile de productie blocate pe drumurile inzapezite.
“The Necessary Death of Charlie Countryman” este o drama romantica “pulp”, ce prezinta povestea unui american care calatoreste in Europa dupa moartea mamei sale si se indragosteste de o unguroaica ce este cautata de un mafiot recunoscut pentru cruzimea sa.
Filmarile pentru acest lungmetraj vor avea loc pana pe 26 iunie, in Bucuresti si in studiourile MediaPro din Buftea.
Pelicula reuneste un numar impresionant de actori celebri, precum Shia LaBeouf (“Transformers – Razboiul lor in lumea noastra” – 2007, “Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal” si “Eagle Eye/ Ochi de vultur” – 2008, “Transformers: Razbunarea celor invinsi” si “New York, I Love You” – 2009 si “Wall Street: Banii sunt facuti sa circule” – 2010), Evan Rachel Wood (“Luptatorul/ The Wrestler”, serialul “Mildred Pierce”, “Ziua tradatorilor/ The Ides of March”, in regia lui George Clooney), Mads Mikkelsen, Til Schweiger (“Ticalasi fara glorie/ Inglorious Bastards”) si Rupert Grint (“Harry Potter”).
Filmul este regizat de Fredrik Bond, iar scenariul este semnat de Matt Drake, responsabil si pentru “Project X”, realizat de studiourile Warner Bros. Coloana sonora a filmului va fi realizata de Moby.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.