fbpx

Legume in pat crocant

de

Legumele in foietaj crocant constituie un preparat tipic oriental, cu un gust dulceag si o textura crocanta, putand fi servite atat ca antreu, cat si ca fel principal, la un pranz intr-o zi de toamna.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Numar de portii: 4

Ingrediente:

3 dovlecei (500 de grame)

1 ceapa mica

1 cartof

2 fire de patrunjel tocat

2 oua

250 de mililitri de lapte

50 de grame de unt

8 foi de aluat tip foietaj

5 linguri de ulei de masline

sare si piper proaspat macinat, dupa gust

 

Mod de preparare:

 

1. Dovleceii se spala si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Se rad legumele pe razatoarea mare. Ceapa se curata si se toaca fin. Cartoful se curata si se da pe razatoarea mare. Patrunjelul se spala si se toaca fin.

 

2. Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei, se caleste ceapa timp de doua minute, se adauga dovleceii. Se lasa 10 minute la foc mediu, amestecand regulat.

 

3. Se adauga cartoful, se mai lasa pe foc trei minute, amestecand usor. Se stinge focul, se sareaza, se condimenteaza cu piper, patrunjel si se amesteca un ou in compozitia de legume.

 

4. Untul se topeste intr-o caserola, se ia de pe foc, se adauga laptele, oul si uleiul ramase. Se amesteca bine cu o furculita.

 

5. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Se taie foile de aluat pe marimea tavii in care se va coace placinta. Se pun primele patru foi, unse fiecare cu cateva linguri din amestecul de unt si lapte. Se pune apoi compozitia de legume si restul de foi, unse fiecare cu amestecul de unt si lapte. Ceea ce ramane din aceasta compozitie lichida se toarna deasupra.

 

6. Se coace timp de 30 de minute. La finalul procesului de coacere se scoate din cuptor, se stropeste cu o lingura de apa, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se odihneasca 20 de minute inainte de a o servi.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.