fbpx

Weekend pentru copii la Opera Nationala Bucuresti

de

Doua reprezentatii – “Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart si spectacolul de balet ”Harap Alb” – vor fi oferite sambata si duminica micilor spectatori de Studioul Experimental de Opera si Balet “Ludovic Spiess” din cadrul Operei Nationale Bucuresti (ONB).

Opera “Flautul fermecat”, ultima compusa de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost adaptata pentru copii de catre Anda Tabacaru Hogea (regia) si Adriana Urmuzescu (scenografia), alaturi de Smaranda Morgovan (coordonarea muzicala).

 

Spectacolul, care a avut premiera in stagiunea trecuta, a primit mai multe distinctii importante la Gala Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii 2012 (Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru regie – Anda Tabacaru Hogea, Cea mai buna solista – Cristina Marta Sandu, Cel mai bun solist – Andrei Lazar).

 

In ceea ce priveste spectacolul de balet ”Harap Alb”, acesta va avea loc duminica, de la ora 11,00. Coregrafa Maria Popa, creatoarea baletului “Harap Alb”, a transpus in pasi de dans celebra poveste a lui Ion Creanga, pe un colaj muzical alcatuit din lucrari semnate de compozitori romani precum George Enescu, Paul Constantinescu si Martian Negrea, iar scenografia spectacolului este semnata de Andreea Koch.

 

Distributia reprezentatiei care are loc duminica la Sala Studio reuneste tineri balerini ai Operei Nationale Bucuresti, care dau viata celebrilor eroi ai povestii.

 

Spectacolul se bucura, de asemenea, de participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti. AGERPRES

 

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.