Cunoscuta si apreciata in intreaga lume, vita Stroganoff este un preparat delicios si, mai ales, usor de realizat. Important este sa folositi doar antricot sau muschiulet de vita.
Numar de portii: 8
Ingrediente:
1 pachet de paste fainoase cu ou – de preferat fuslli – fierte “al dente”, care au fost scurse si clatite in apa rece
250 de grame de ciuperci proaspete, feliate
1 ceapa mare, taiata julien
¼ pachet de unt (aproximativ 63 de grame)
1 kilogram de carne de vita – antricot sau muschiulet
4 linguri de faina
2 cesti de supa de vita
1 ceasca de smantana
sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
1. Se fierb pastele in apa cu sare timp de aproximativ 8 minute, sau pana devin “al dente”. Se scurg de apa in care au fiert si se clatesc in jet de apa rece.
2. Cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o tigaie mai mare, se adauga doua linguri de unt topit la temperatura camerei, in care se calesc ciupercile si ceapa. Cand acestea s-au inmuiat, se scot din tigaie cu o spumiera.
3. In aceeasi tigaie se adauga untul ramas. Cand untul incepe sa sfaraie, se adauga carnea de vita care se prajeste, la temperatura medie, pana se rumeneste. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un sos mai consistent.
4. Se adauga in tigaie ciupercile si ceapa, peste intreaga compozitie turnandu-se smantana.
5. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
6. Intreaga compozitie se lasa pe foc pana ajunge aproape de temperatura de fierbere.
Se serveste calda, decorata cu patrunjel verde si cu garnitura de cartofi natur.