Un preparat de început de toamna, consistent si aromat, barcutele de vinete umplute cu carne tocata si decorate cu branza si marar sunt potrivite pentru un pranz cu prietenii sau în familie.
Ingrediente:
2 vinete
200 de grame de carne de vita tocata
2 cepe
2 rosii
1 lingura de marar si patrunjel tocate
1 lingura de coniac
30 de grame de unt
100 de grame de branza gruyere rasa
30 de grame de faina
300 de mililitri de lapte
ulei de masline
nucsoara (dupa gust)
sare si piper
Mod de preparare
Vinetele se taie în doua pe lungime si se scoate miezul usor, cu ajutorul unei linguri. Bucatile de vanata se oparesc timp de un minut în apa fierbinte.
Ceapa se taie cubulete, se caleste circa trei minute în doua linguri de ulei de masline. Se adauga carnea tocata, se mai lasa trei minute pe foc, dupa care se pun în acest amestec bucatile de vinete, rosiile zdrobite, coniacul, verdeata, sarea si piperul. Se mai lasa pe foc cateva minute.
Pentru sosul bechamel, untul se topeste într-o cratita, pe foc, se adauga faina, se amesteca bine timp de doua minute. Se varsa în cratita laptele si se mai fierbe patru minute, amestecand mereu cu ajutorul unui tel. Se adauga jumatate din cantitatea de branza, nucsoara si sare dupa gust.
În cojile de vinete se pune jumatate din sosul bechamel, se adauga carnea, se acopera cu sos si cu branza ramasa.
Se coc barcutele timp de 20 de minute în cuptorul preîncalzit, la 220°C.
Se decoreaza cu marar.
Numar de portii: 4