fbpx

Barbă Albastră, un nou spectacol marca Alexander Hausvater la Teatrul Stela Popescu

de

Spectacolul Barbă Albastră după Max Frisch este o îmbinare curajoasă și dramatică de muzică, dans, cinematografie, video și trăiri aduse laolaltă de marele regizor Alexander Hausvater, revenit în România pentru a relua, din alte unghiuri, un text asupra căruia s-a mai oprit de-a lungul carierei sale prodigioase. De altfel, el însuși a realizat dramatizarea romanului senzațional al lui Max Frisch, adaptându-l pentru scena Teatrului Stela Popescu și adunând o echipă de artiști talentați care să pună laolaltă lumini și haruri din care să împletească un univers dureros și fragil, în care spectatorul să-și regăsească zbaterile, fricile, îndoielile, fugile și evadările.

Echipa care a realizat spectacolul este compusă din Alexander Hausvater – regia, Adina Mastalier – scenografia, Florin Fieroiu – coregrafia, Tibor Cari – Tibor Cari – compositor, Lucian Moga – light design, Constantin Şimon – video design.

Cu adevărat se remarcă în distribuție Ada Navrot, căreia îi revine un rol multiplu, fascinant în toate fațetele lui (Lilian/Gisel/Corinne/Andrea/Dna Jetzer/Jutta) și Crina Matei, care nu doar interpretează umbra tragică a Rosalindei Z, ci și cântă live, dansează și, probabil că și asta ar putea fi consemnat la marile sale abilități artistice, înfruntă cu cerbicie frigul cumplit din sala de spectacol, îmbrăcată în veșminte sumare. Alături de ele, Dr Schaad este interpretat de Marius Stănescu, Procurorul  de Adrian Ciobanu, Dra Schlegel/Dna Hoffer de Irina Cărămizaru, Avocatul apărării/ Pfeifer / /Stocker de  Cătălin Frăsinescu, Dna Bickel/Chelnerița de Ana Maria Ivan, Fiul Egon/Jucătorul de Cristian Neacșu, Dl. Bickel /Tatăl victimei de Sorin Aurel Sandu, iar figurația specială este asigurată de Silvia Maurițiu, Alin Potop, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cristina Marin Neagu.

Următoarele reprezentaţii cu spectacolul Barbă Albastră, în regia lui Alexander Hausvater, vor avea loc pe 9 şi 22 februarie de la ora 19.30 la Sala Mică a Palatul Naţional al Copiilor, iar bilete pentru spectacolele din 9 şi 22 februarie s-au pus deja în vânzare  online pe : www.mystage.rowww.bilete.rowww.startickets.ro,www.bilet.ro, www.iabilet.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor. 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.