CAMPANIA NATIONALA ARTISTII PENTRU ARTISTI

de

In 2015 se intampla un alt spectacol „Clipe de viata”, pe 23 martie, ora 19.00 la Sala Studio, Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti. Un spectacol-eveniment al destainuirilor, ce reuneste renumiti artisti ai scenei, artisti care conving cu sufletul ca teatrul inseamna mai mult decat metoda, munca si talent. Inseamna un imens cadou facut publicului.

Spectacolul „Clipe de viata 2015” este dedicat mai varstnicilor nostri artisti. Un semn de reverenta si neuitare al artistilor care parca actioneaza in sensul cuvintelor Ginei Patrichi: „….Am fost atat de pasionata de teatru, incat tot ce am primit ca iubire [ …] a fost un cadou imens pe care l-am luat si l-am indreptat tot spre teatru, tot spre oamenii carora le dadeam seara de seara, sentimente, pasiuni, iubire, ura, pana la apogeu…”
In 1996, Mircea Patrichi publica la Editura Unitext volumul „Gina Patrichi. Clipe de viata”. Un volum de o uriasa valoare biografica despre un artist unic al scenei.
Pe pagina trei a acestei carti se afla o marturie a Ginei Patrichi pe care v-o impartasim si care credem ca este revelatoare pentru sensul pe care publicul il poate da teatrului. Campania „Artistii pentru Artisti” pe care de ani buni o organizam pentru sensibilizarea noastra a tuturor in fata artei si a artistului ar putea sta sub semnul acestei marturisiri: „Cred in capacitatea marelui public de a intelege sensul artei si de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul”.
In 1964, in „Clipe de viata” de William Saroyan, in regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval cum poate nu a mai existat. Si a convins cu sufletul.
 
 
Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin,
Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu,
Margareta Paslaru si corul „Divina Armonie”, Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.
Amfitrioni Maria Dinulescu si Ion Caramitru.
 
Unica reprezentatie: Luni, 23 martie 2015.
Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Sala Studio, ora 19.30.
 *
Alatura-te Campaniei, cumpara bilete, bucura-te de teatru si fa o fapta buna! Fiecare bilet cumparat inseamna nu doar un semn de reverenta pentru munca actorilor, ci si un imens ajutor. Biletele se vor pune in vanzare la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, precum si online pe site-ul www.bilet.ro
 
Sumele stranse din vanzarea de bilete se pot dona in Fondul de Solidaritate Teatrala (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Piata Amzei).
Ulterior, sprijinul financiar oferit artistilor varstnici cu probleme de sanatate va fi dovada ca acest simbolic contract de solidaritate teatrala a fost asumat si insusit.
 
 
 
Organizatori:
UNITER – Uniunea Teatrala din Romania
Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti
Primaria Municipiului Bucuresti
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

 

Categorii:
Teatru & Opera

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *