fbpx

Cartea despre raidul impotriva lui ben Laden nu are “nimic politic”, afirma autorul

de

Un membru al trupelor Navy SEAL, autorul unei carti in curs de aparitie care povesteste detaliat operatiunea impotriva lui Osama ben Laden, a declarat intr-un interviu pentru CBS ca lucrarea sa nu are “nimic a face cu politica”, in pofida apropierii alegerilor prezidentiale americane.

“Ingrijorarea mea, de la bun inceput, este ca ne aflam intr-o perioada a campaniei electorale. Aceasta carte nu are nimic a face cu politica”, a subliniat Mark Owen, pseudonimul sub care acest militar de elita a scris “No Easy Day” (O zi dificila), care urmeaza sa apara la 4 septembrie, intr-un fragment din interviul acordat pentru emisiunea “60 minutes”, dezvaluit miercuri de catre post.

 

Presedintele democrat in exercitiu Barack Obama, aflat in campanie in vederea obtinerii unui nou mandat, este acuzat de catre fosti agenti CIA si din cadrul fortelor speciale ca se afla in spatele unor scurgeri de informatii despre raidul impotriva liderului Al-Qaida urmarind sa ii infrumuseteze bilantul si fara sa tina cont de securitatea spionilor si militarilor americani.

 

Candidatul republican la Casa Alba Mitt Romney formulase anterior aceste atacuri, reluate la jumatatea lui august de catre un grup de fosti spioni si militari, Special Operations Opsec Education Fund, intr-o inregistrare video.

 

“Daca nebuni dintr-o factiune sau alta a partidelor vor sa exploateze acest lucru politic, rusine sa le fie. Este o carte despre (atacurile teroriste de la) 11 septembrie si asa trebuie sa ramana (…). Nu are nimic a face cu politica”, a insistat Mark Owen, in acest interviu.

 

In cartea sa, el ofera detalii despre felul in care a fost impuscat Osama ben Laden in cap, dupa ce a fost vazut aparand in cadrul usii camerei sale, iar ulteriror i-au fost trase mai multe gloante in piept.

 

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.