fbpx

Concert Nicolae Voiculet – ”Maria Tanase 100 – Sunet pentru Suflet”

de

Joi, 26 septembrie, artistul Nicolae Voiculet va sustine concertul comemorativ “Sunet pentru suflet”, eveniment ce face parte din cadrul proiectului cultural “Maria Tanase 100″ initiat de artist în acest an. Spectacolul va avea loc la Grand Cinema Digiplex, sala Epika, începand cu ora 20.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Concertul „Sunet pentru suflet” continua seria evenimentelor ce marcheaza împlinirea unui centenar de la nasterea Mariei Tanase (25 septembrie) si va include în repertoriu diferite genuri muzicale precum: folclorul, muzica sacra si jazz-ul.

„La 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, proiectul „Maria Tanase 100” are ca fundament comemorarea si readucerea pe scena a marii artiste, “pasarea maiastra a cantecului romanesc”. Incepand din luna mai am realizat deja 5 concerte, dintre care 2 caritabile in spitale, continuand seria concertelor din cadrul acestui proiect la Bucuresti, Istanbul, Paris si NewYork. Alaturi de concert vor avea loc lansarea emisiunii filatelice “Maria Tanase 100” si inaugurarea proiectului de arhitectura “Fantana Maria Tanase, ”, declara Nicolae Voiculet.

Nicolae Voiculet va interpretata melodii din repertoriul Mariei Tanase, fiind acompaniat de orchestra sa. Muzicianul va canta în duet virtual cu celebra artista melodia “Doda, Doda” si va sustine recitaluri alaturi de invitatii sai speciali: Raul Kusak Quartet featuring Luiza Zan, Nicole Cherry si Mirel Manea (trompeta).

Conceptul proiectului Sunet pentru Suflet din cadrul evenimentului de celebrare a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase a fost conceput si executat de doi tineri artisti, regizoarea Sanziana Laura Vizinteanu si directorul de imagine Dan Anghel.

“Tot procesul de realizare a evenimentului a fost caracterizat de spontaneitate si creativitate. O sa vedeti ca elementul esential si simbolul concertului este focul, cam asa am lucrat si noi, cu pasiune, hotarare si ardoare. Noi am filmat, editat si montat, iar Nicolae (Voiculet) ne-a inspirat. O sa fiti martorii unui spectacol unic in Romania – o combinatie de grafica, animatie si imagini de arhiva, ce vor sustine vizual minunatul concert la care, eu personal, abia astept sa asist. Noi suntem cu adevarat onorati si mandri ca avem ocazia de a o comemora pe Maria Tanase – un simbol aproape mistic al muzicii romanesti – alaturi de Nicolae Voiculet, un muzician roman extrem de valoros si talentat.”
a declarat Sanziana Vizinteanu

Biletele pentru concert sunt disponibile spre vanzare la casele de bilete ale cinematografului si pe www.grandcinemadigiplex.ro. Pretul unui bilet este de 100 RON.

Despre proiectul Maria Tanase 100
Proiectul „Maria Tanase 100” aduce un omagiu indragitei interprete de muzica pupulara prin organizarea unei serii de concerte si evenimente, cu prilejul implinirii a 100 de ani de la nasterea artistei. Proiectul, initiat de Nicolae Voiculet, readuce în atentia publicului personalitatea si muzica Mariei Tanase, într-un dialog sacru cu naiul.
Artistul si-au propus sa reînvie spiritul Mariei Tanase prin interpretarea celor mai cunoscute creatii muzicale pe care marea cantareata le-a binecuvantat cu glasul ei inconfundabil. Repertoiul cuprinde cantece orchestrate pentru nai si taraf avand ca inspiratie proiectul scenariu-recital scris de însasi Maria Tanase în anul 1959 si care nu s-a putut realiza pana în prezent. Concertele omagiale se desfasoara pe tot parcursul acetui an, atat în tara cat si în strainatate, în locuri în care Maria Tanase a concertat în perioada 1937-1940, precum New York, Paris si Istanbul.
În spiritul traditiei initiate de artista, care participa în timpul celui de-al doilea razboi mondial la evenimente caritabile, muzicianul Nicolae Voiculet va sustine si o serie de concerte de binefacere. Primul concert caritabil a avut loc pe data de 3 iunie 2013, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Brasov, urmat de un recital sustinut de artist la spitalul Fundeni din Bucuresti, unde s-a stins din viata cunoscuta interpreta de muzica populara.
Totodata, în semn de omagiu pentru aportul adus folclorului romanesc, initiatorul proiectului si-a propus sa indeplineasca ultimele dorinte din testamentul marii artiste: construirea unei fantani, în Bucuresti, în cartierul Caramidarilor (Parcul Tineretului), locul nasterii solistei,si realizarea unui produs dicografic care sa cuprinda cele mai variate genuri de cantece populare romanesti.

Patrimoniul filatelic al Romaniei va pastra vie memoria artistei Maria Tanase, prin lansarea emisiunii filatelice “Maria Tanase 100”, promovad astfel creatia si spiritul umanitar al acestei personalitati în lumea întreaga.

Spectacolul va fi format din trei parti. Prima parte va fi formata de interpretarea lui Nicolae Voiculet impreuna cu Taraful Nicolae Voiculet, a doua va fi a lui Raul Kusak Quartet cu Luiza Zan, si a treia va fi din nou a lui Nicolae Voiculet cu Nicole Cherry. La final vor intra toti pe scena si v-or canta impreuna.
Toate aceste etape vor fi punctate si sustinute de un montaj digital ce va fi proiectat pe ecranul cinematografic din spatele scenei. Proiectia digitala va fi prezenta pe tot parcursul concertului, de la inceput pana la sfarsit. Montajul este format din imagini originale digitale si imagini de arhiva.
Concertul face parte dintr-un proiect de comemorare a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase. Inclus in acest proiect este si realizarea unei fantani in Parcul Tineretului, proiect al arhitectului Bruno Andresoiu.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.