De la ”Albastru de Sabin Balasa” la ”Epoca de Aur” in licitatiile Artmark

de

Este pentru prima oara cand celebrului Sabin Balasa i se dedica un eveniment atat de important in piata romaneasca de arta – o licitatie exclusiva, cu opere reprezentative pentru creatia acestuia. Cu valori incepand de la 2.000 € – foarte accesibile tinand cont de lichiditatea acestui artist, opere precum “Muzele Toamnei”, “Nocturna”, “La malul marii”, “Icar” vor impresiona privirile vizitatorilor.

Licitatia de Avangarda si Contemporana propune publicului un arpegiu de nuante intense si nume de frunte ale celor doua curente artistice, ce culmineaza cu opere importante semnate de Ion Tuculescu (“Ochii demiurgului”, estimare: 40.000 – 60.000 €), Alexandru Ciucurencu (“Peisaj cu capite”, estimare: 7.000 – 9.000 € si” Natura statica cu garoafe”, 7.000 -12.000 €), Corneliu Baba (“Rege nebun”, estimare: 10.000 – 16.000 €) sau Victor Man (“Apple Tree”, estimare: 9.000 – 14.000 €).
Traditia romaneasca va fi reprezentata de un ansamblu de vesminte, obiecte traditionale si antice, unelte, icoane, vinuri specifice meleagurilor autohtone si pictura. De la ii, camasi, tesaturi si fote de Maramures sau Muscel (preturi de pornire de la 100 €), de la loturi compuse din obiecte specifice traiului la sat de la sfarsitul secolului XIX (preturi de pornire de la 25 €), la icoane si obiecte religioase de secol XVIII (preturi de pornire de la 25 euro), expozitia devine o masina a timpului pentru orice iubitor de valori autentice. Licitatia prezinta si cateva obiecte rare, care au supravietuit mai multor civilizatii, precum vasul daco-roman de secol IV-V (pret de pornire: 3.000 €) – clasat la categoria Tezaur a patrimoniului national istoric – si doua vase grecesti de secolele IV-V i.e.n (preturi de pornire de 900 €, respectiv 1.200 €).
Imaginea vietii de la sat este surprinsa cu o dulce nostalgie de Nicolae Grigorescu (“Ghiocel”, 15.000 – 25.000 €), Stefan Dimitrescu (“Curte interioara la Casin”, 9.000 – 16.000 €), Nicolae Darascu (“Natura statica traditionala”, 10.000 – 18.000 euro) si multi altii. In contrapartida, imaginea vietii la oras este reprezentata, cativa ani mai tarziu, de artisti in spiritul realismului socialist, care a dominat perioada comunista.
Licitatia “Epoca de Aur” reuneste peste 100 de loturi-marturii ale perioadei Ceausescu. Documente, fotografii, afise, obiecte personale ale familiei Ceausescu, medalii si decoratiuni amintesc de traiul in societatea comunista. O expozitie care aminteste de momente placute din copilarie si tinerete, cum ar fi afisul cu Ci-Co sau lotul format din 4 pachete de tigari romanesti vechi de 40 de ani sau reclama Autosifon. O expozitie care aminteste de dictatoriatul cuplului Elena si Nicolae Ceausescu, de la pasiunea lui pentru vanatoare la dorinta ei de aristocratie.
Expozitia este formata din loturile a patru licitatii: Licitatia “Albastru de Sabin Balasa”, Licitatia de Avangarda si Contemporana, Licitatia de Valori Traditionale si Licitatia “Epoca de Aur”. Primele doua licitatii vor avea loc marti, 24 martie, iar celelalte doua miercuri, 25 martie. Toate se vor sustine la Athénée Palace Hilton.

Pentru mai multe informa?ii, vizita?i www.artmark.ro. Persoana de contact: Valeriu Sangeorzan, Tel.: 021 210 30 16, Mobil: 0757 056 109

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *