fbpx

Editia din 2012 a Festivalului de Film de la Roma va avea loc in perioada 9 – 17 noiembrie

de

Editia din 2012 a Festivalului International de Film de la Roma nu se va mai desfasura in luna octombrie, precum editiile precedente, ci va avea loc, la solicitarea directorului artistic al evenimentului, Marco Müller, in perioada 9 – 17 noiembrie.

Organizatorii festivalului au aprobat, luni, bugetul evenimentului – 11 milioane de euro – si programul festivalului, alcatuit de Paolo Ferrari.

 

“Consiliul va ratifica datele in zilele urmatoare, dupa consultari cu oficialii din Torino si cu Ministerul Bunurilor Culturale”, a declarat primarul Romei, Gianni Alemano.

 

Fraza primarului din Roma are legatura cu nemultumirile exprimate in ultima perioada de diverse poluri ale opiniei publice, ca reactie la schimbarea perioadei in care are loc festivalul din capitala Italiei.

 

Directorul Festivalului de Film din Torino, Gianni Amelio, si primarul orasului Torino, Piero Fassino, au tras un semnal de alarma, avertizand in legatura cu o eventuala suprapunere calendaristica a celor doua evenimente. Festivalul de Film de la Torino are loc in perioada 23 noiembrie – 1 decembrie.

 

Festivalul de Film de la Roma a fost creat in anul 2006 de fostul primar al Romei, Walter Veltroni, un pasionat de cinematografie, cu ambitia de a rivaliza cu marile festivaluri internationale. Pe langa distinctiile acordate de juriul competitiei oficiale – trofeele Marc Aureliu pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai buna actrita si marele premiu al juriului -, este acordat si un premiu al publicului, in urma notarii filmelor vizionate de spectatori.

 

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.