fbpx

Expoziție de fluturi vii la Muzeul Antipa din București: 23 iunie – 17 septembrie 2023

de

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță deschiderea celei mai îndrăgite expoziții temporare a verii, care a poposit în perioada 23 iunie – 17 septembrie 2023 în sera din curtea muzeului!

Cea mai colorată expoziție a verii vă oferă prilejul să observați îndeaproape fluturii exotici și să le admirați bogăția de forme și culori.

Cu puțin noroc, vizitatorii vor putea observa, uneori, chiar procesul ieșirii din pupă, care este, de asemenea, extrem de interesant: într-un interval relativ scurt, de la câteva minute la câteva ore, mica vietate își extrage corpul din învelișul protector, își întinde antenele, piciorușele și aripile, le usucă și le întărește. Pupele fluturilor din expoziție sunt produse în ferme speciale, nefiind colectate din natură. Camera de emergență din seră încearcă să imite temperatura și umiditatea din zonele tropicale în care au crescut omizile din care provin aceste pupe.

Printre fluturii care îmbracă în culori vii sera din curtea Muzeului putem aminti specii spectaculoase, cum sunt: roșcatul cu aripi dantelate (Cethosia biblis), fluturele gaiță codată (Graphium agamemnon), fluturele flacără vie (Dryas iulia), fluturele de malachit (Siproeta stelenes), fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniță (Caligo sp.) și fluturele coada-rândunicii-de-smarald (Papilio palinurus).

Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii atrag atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate și a rudelor lor din zona țării noastre prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte.

Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, studenți și pensionari.

Muzeul „Grigore Antipa” vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: biletul comun de vizitare a expozițiilor temporare „Expoziția de fluturi exotici” și „Creaturi ascunse”. Prețul acestui bilet este: 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari.

Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziții. Biletele pot fi achiziționate atât de la recepția muzeului, cât și online, prin: https://antipa.goticket.ro/.

Expoziția de fluturi exotici vii poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptată la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultați aici despre facilitățile de vizitare și acces în cadrul expoziției.

Sponsor principal: MOL Romania

Detalii pe: www.antipa.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.