fbpx

Flautul de Aur revine la Sala Radio cu bis-uri din toate timpurile

de

O calatorie prin istoria muzicii caracterizata de virtuozitate, eleganta si chiar umor. Un recital inedit. Un colaj de piese din toate timpurile: de la Baroc, Clasicism si Romantism, pana la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzica de film sau chiar folclor. Un instrument de aur cu un sunet absolut special si doi mari muzicieni : flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Acestea sunt ingredientele celei de-a treia editii a Turneului ‘’Flautul de Aur’’, ingrediente ce au facut deja deliciul spectatorilor din trei orase, urmand ca, dupa o alta oprire la Ploiesti (4 iunie), sa încante si publicul Salii Radio din Bucuresti, într-un recital extraordinar pe data de 5 iunie.
“Programul a fost foarte, foarte, frumos Am putea sa spunem ca ne-a mers la suflet . Am plutit, pur si simplu.”
„Ne-a placut foarte mult interactivitatea. Exceptionala. Un spectacol de exceptie pe care l-am vrea mai des. Pacatul celor ce n-au venit care au pierdut o astfel de ocazie. Muzica ne face mai buni si mai generosi.”
„Mi-a placut foarte mult într-adevar. Am mai fost la concerte. Mie îmi place mult Bach, dar si muzica de jazz, cum a fost Johnny Raducanu. Chiar a fost o combinatie reusita. A îmbinat toate stilurile… A fost o trecere asa de lina de la o epoca la alta, de la un stil la altul”, au spus spectatorii ce au avut deja prilejul de a asculta recitalurile.
„Am plecat cu o masina imprimata cu însemnul nostru distinctiv, adica ”Flautul de aur” spre inima Olteniei, la Croiava si mai apoi la Caracal. Ne-au întampinat un soare parca mai cald ca niciodata pentru aceasta perioada si un public mai doritor de muzica clasica decat îmi imaginasem în cele mai frumoase vise. A mai trecut înca o zi si am ajuns la Pitesti unde s-a iscat o furtuna mai ceva ca-n filme. Ma întrebam în sinea mea: de ce, Doamne, pitesti soarele de noi? si totusi publicul a fost mai mult si mai bun ca niciodata. Iar pentru ca, în aceasta editie, propunem melomanilor un ”Recital de bisuri”, la care, pana acum, publicul a reactionat extraordinar, ovationandu-ne minute în sir, vom striga si noi, de pe scena sufletului nostru, cu toata inima, un bravo prelung, pentru faptul ca publicul nostru este mai generos, mai frumos si mai inimos decat oriunde în lume” , rezuma Ion Bogdan Stefanescu aceasta prima parte a turneului
Cu siguranta, fara un instrument performant, aceste bijuterii muzicale nu ar fi atat de bine puse în valoare. Ion Bogdan stefanescu este singurul artist din Romania care detine un flaut din aur de 18k, creatie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a început sa creeze flaute pentru profesionisti, înca de la începutul secolului XX.
Dar pentru ca flautistul Ion Bogdan stefanescu este si un poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor, publicul Salii Radio va mai avea parte si de o alta surpriza. În pauza recitalului va avea loc lansarea celui mai recent volum al sau intitulat „Lui”, aparut la editura Tracus Arte cu gravuri semnate de Mircia Dumitrescu. „Ar putea fi  un poem-rugaciune cu 52 de secvente, o carte cu totul si cu totul speciala care vizeaza, în primul si primul rand, o calatorie în interior si  eliberarea de sine, prin intermediul dumnezeirii(…) As putea afirma ca avem de a face cu una dintre cele mai interesante carti spirituale care au aparut în Romania în ultimii ani. Nu este neaparat o carte de poezie, desi foloseste acest gen. Este o carte profund spirituala”, a spus scriitorul Dan Mircea Cipariu.
Turneul National Flautul de aur, editia a III-a, este organizat de Radio Romania Cultural în parteneriat cu Fundatia Marconi si Asociatia Culturala Accendo în sapte orase din Romania, în perioada 27 mai-14 iunie 2013. La Bucuresti biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane si în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum si la Casa de bilete a Salii Radio.

Itinerar “Turneu extraordinar FLAUTUL DE AUR – editia a III-a”, 27 mai-14 iunie 2013:
27 mai Craiova Sala Filarmonicii
28 mai Caracal Teatrul Dramatic
30 mai Pitesti Casa de cultura a Sindicatelor
4 iunie Ploiesti Sala Filarmonicii
5 iunie Bucuresti Sala Radio
12 iunie Oradea Sala Filarmonicii
14 iunie Tulcea Teatrul Jean Bart
Recitalurile încep la ora 19, iar biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor de concert.

Organizatori :
Radio Romania Cultural si Fundatia Culturala Marconi

Coproducatori:
Radio Romania Regional, TVR 2

Eveniment realizat cu sprijinul AFCN.
Transportat de DACIA.
Cu sprijinul JTI, Adegas OIL.

Parteneri:
Orchestrele si Corurile Radio, Athenee Palace Hilton, restaurantul Chez Marie, Accendo, Societatea de muzica veche, Nissa, Hotel Pantex

Parteneri media:
Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical, Radio Craiova, SPECTACULAR, sapte Seri, Observator Cultural, Cultura ,Metropolis,Cocor, Cocor Media Channel, Sales Express, Business Review, Agentia de carte, Tango, Money TV, Ziare.com, TV Accent Tulcea, Romania libera, Academia Catavencu

Parteneri culturali:
Orchestrele si Corurile Radio Romania, Filarmonica Oltenia Craiova, Teatrul Dramatic Caracal, Filarmonica de stat din Pitesti, Filarmonica de stat din Ploiesti, Filarmonica de stat din Oradea,Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.