fbpx

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie a sărbătorit 66 de ani de ani de activitate printr-un concert la Ateneu

de

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie a sărbătorit 66 de ani de ani de activitate continuă printr-un concert aniversar la Ateneul Roman, dedicat Anei Aslan.

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie, care poartă numele și continuă tradiția și profesionalismul medicului “tinereții fără bătrânețe”, a aniversat aseară 66 de ani de activitate continuă printr-un concert simfonic susținut de Orchestra Medicilor, cu participarea extraordinară a pianistei Adela Liculescu, în memoria profesoarei.

Adela Liculescu, desemnată „Cel Mai Bun Pianist Român” în cadrul Competiției Festivalului Internațional „George Enescu”, câștigătoare a numeroase premii nationale si internaționale, a susținut un recital la pian, sub bagheta cunoscutului dirijor Iosif Ion Prunner și acompaniata de Orchestra Simfonică a Medicilor.

Dr. Anca Ștefan, Manager I.N.G.G Ana Aslan: “În anul Centenarului Marii Uniri institutul Ana Aslan sărbătorește 66 de ani de activitate neîntreruptă. Am contribuit și contribuim la îmbunătățirea stării de sănătate a peste 1.000.000 de pacienți din toată România și din străinătate. Suntem primul institut de gerontologie și geriatrie din lume, grație profesoarei Ana Aslan care a pus geriatria și gerontologia printre prioritățile medicinei la nivel mondial. Am convingerea că instituția pe care fiecare dintre cei 600 de angajați o reprezentăm cu mândrie, își va menține și continua statutul de invovator la nivel local

și mondial întrucât institutul are inovația în ADN”.

Adela Liculescu, născută în Craiova, a performat ca solistă cu majoritatea marilor orchestre din țară. Tot ca solistă, a fost îndelung aplaudată la Londra, Munchen, Viena, București și în multe alte săli de cancerte din întreaga Europă. A lucrat cu muzicieni precum Alexander Sitkovetsky, Natalia Lomeiko, Barnabás Kelemen, Corinne Chapelle, Domenico Nordio, Diana Ketler, Mirabela Dina, Maxim Rysanov, Răzvan Popovici, Maria Kliegel, Julian Arp, Boris Andrianov, László Fenyö, Erich Oskar Huetter, Andrei Ioniță, Christine Hoock etc.

 

Institutul Național de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan”, este primul Institut de geriatrie și gerontologie din lume, fiind înființat de Acad Prof Dr Ana Aslan în 1952, având ca obiect de activitate asistența medicală geriatrică, cercetarea și gerontologia socială.

 

Gerovital H3, primul medicament creat pentru a întârzia procesul de îmbătrânire, a fost elaborat de Prof. Dr. Ana Aslan care a iniţiat o abordare complexă a fenomenului de îmbătrânire umană: cercetarea fundamentală a proceselor celulare care însoţesc înaintarea în vârstă, evaluarea modificărilor întâlnite la nivelul organismului uman odată cu trecerea anilor, precum și implicaţiile fenomenului de îmbătrânire la nivelul marilor colectivităţi umane – gerontologia socială.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.