fbpx

Mircea Cartarescu, nominalizat la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu

de

Poetul, prozatorul, criticul literar si publicistul Mircea Cartarescu a fost nominalizat pentru cea de-a XXII-a editie a Premiului National de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, care se acorda anual la Botosani.

Cartarescu, in varsta de 56 de ani, a debutat in 1971 cu poezii in revista Romania literara. El a publicat in 1980 volumul de poezii ‘Faruri, vitrine, fotografii…’, care a obtinut, in acelasi an, Premiul Uniunii Scriitorilor. A mai scris ‘Poeme de amor’- 1983, ‘Totul’- 1985, ‘Levantul’- 1990 (Premiul Uniunii Scriitorilor pe 1990), ‘Dragostea. Poeme (1984-1987)’- 1994, ’50 de sonete de Mircea Cartarescu cu cincizeci de desene de Tudor Jebeleanu’- 2003, dar si ‘Nimic. Poeme (1988-1992)’- 2010.

 

Alaturi de Cartarescu, au fost nominalizati la Premiul National de Poezie pentru Opera Omnia scriitorii Nicolae Prelipceanu, Ovidiu Genaru, Ion Muresan, Marta Petreu, Constantin Abaluta si Gheorghe Grigurcu.

 

 

Premiul se acorda in fiecare an, pe 15 ianuarie, de Primaria municipiului Botosani. Laureatul, care este ales de catre un juriu condus de Nicolae Manolescu, este desemnat cetatean de onoare al municipiului Botosani.
 

AGERPRES

 

Categorii:
Personalitati

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.