fbpx

Pe 1 octombrie, Palatul de Justitie se imbraca in roz

de

La 1 octombrie 2011, Fundatia Renasterea in parteneriat cu Asociatia Magistratilor din Romania, organizeaza a 11-a editie a evenimentului de „Iluminare in roz” – simbol al luptei impotriva cancerului de san. Anul acesta se va imbraca in culoarea sperantei, Palatul de Justitie din Bucuresti, sub sloganul: Dreptul la informare, dreptul la sanatate.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Printre cei peste 300 de invitati de marca se regasesc personalitati din lumea medicala, juridica, academica, artistica si alti numerosi sustinatori ai fundatiei.

Lumina roz a sperantei va fi declansata de catre Dana Deac, un model al determinarii in lupta pentru dreptul la sanatate, care a reusit sa invinga cancerul de san. Seara, a carei gazda va fi Andreea Esca, Ambasadorul Fundatiei Renasterea, alaturi de Mihaela Geoana si Cristiana Copos, va continua cu un inedit moment muzical – nai si voce  – sustinut de conf. Dr. Oana Lianu Facultatea de Muzica Universitatea Oradea, si cu o receptie “roz”.

„In fiecare an, la 1 octombrie, iluminam in roz o cladire reprezentativa, pentru a le reaminti femeilor ca prin informare, preventie si control medical anual, cancerul de san poate fi invins. Evenimentul simbol al Fundatiei Renasterea ne ofera prilejul de a impartasi cu sustinatorii nostri rezultatele celor 10 ani de activitate si multumirile celor peste 180.000 de persoane care au beneficiat de serviciile noastre.” a declarat Mihaela Geoana – Presedinte Fondator al Fundatiei Renasterea.

Anul acesta, alte 5 orase din tara s-au alaturat capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei impotriva cancerului de san, in: Bacau, Cluj, Constanta, Targu Mures, Petrosani si Pascani.

Fundatia Renasterea le multumeste celor care cred in misiunea si in programele sale:

Partenerilor: Avon, Enel, Universitatea Dimitrie Cantemir,Sofmedica, Mccann Erickson, Tomini Trading, Luxten si Partener Media: Pro Tv

Sponsori: Roche, Sanofi Aventis, Raiffeisen Bank, AstraZeneca, Carrefour, Romtelecom, Allergan, Husqvarna

Donatorilor: Estee Lauder, Crowne Plaza, Cointreau, Domeniile Samburesti, Ana Pan, Evian.

Fundatia «RENASTEREA» pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost infiintata in anul 2001, aducand pentru prima data in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor : cancerul de san. In urma activitatii sustinute in acest domeniu atat de important, autoritatile statului roman au acordat Fundatiei Renasterea, in data de 5 februarie 2008, statutul de Organiztie de Utilitate Publica.

Ø   Alaturandu-se Initiativei Mondiale de Iluminare in Roz ca simbol al luptei impotriva cancerului de san, anual, la 1 octombrie, Fundatia Renasterea organizeaza evenimentul de Iluminare in roz a unor cladiri reprezentative din Bucuresti si din alte orase din tara. In Bucuresti, au fost iluminate in roz: Ateneul Roman (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul National (2003), cladirea C.E.C. (2004) si Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National(2007), Arcul de Triumf(2008), Institutul Oncologic din Bucuresti(2009), Palatul Parlamentului (2010).

Ø   Principalele realizari ale Fundatiei Renasterea, in cei 10 ani de activitate:

 ·  Centrul Medical de Excelenta – RENASTEREA, inaugurat in aprilie 2011, specializat in diagnosticarea precoce a cancerului de san si genital. Centrul este dotat cu un laborator la standarde europene pentru anatomopatologie si imunohistochimie, cu un mamograf digital (FFDM) de ultima generatie, colposcop, ecograf si 8 cabinete medicale.

Finantarea, in valoare de 2,300,000 Euro, a fost asigurata prin Mecanismul Financiar SEE (Islanda, Liechtenstein si Norvegia). Centrul Medical de Execelenta- Renasterea este prima unitate medicala din Romaniacare implementeaza si utilizeaza un sistem CAD (Computer Aided Detection) pentru mamografia ca unealta de asistare/second opinion in procesul de diagnosticare. Imaginile furnizate de mamografele digitale din unitatile mobile sunt transferate catre sistemul PACS care permite arhivarea pe termen lung a imaginilor si distributia lor pentru diagnostic la distanta sau second opinion.

  ·  Centrul de Diagnostic al Afectiunilor Mamare « Renasterea» din Bucuresti ofera consultatii, mamografii si ecografii pentru detectarea precoce a cancerului de san. In perioada 2003-2011, la acest Centru au fost investigate peste 25 893 de persoane, efectuandu-se 11 842 de ecografii,  22 998 de mamografii si 25 116 de consultatii, 2.509 de femei fiind depistate cu cancer.

· Unitatea Mobila de Diagnostic pentru San si Col Uterin – primul program gratuit de investigatii de san si de col uterin din Romania. Unitatea mobila este dotata cu un cabinet de ginecologie si unul de mamografie digitala. De la inaugurare (martie 2008), Unitatea Mobila s-a deplasat in 34 de comunitati rurale si orase mici,unde peste 15.500 de femei au beneficiat de investigatii gratuite, fiind efectuate 13 941  teste Babes Papanicolau si 7778 de  mamografii. Deasemeni, au fost distribuite aproximativ 20.000 de brosuri de informare privind sanatatea femeii. 

Ca o recunoastere a succesului acestui proiect, in 2010 Parlamentul European a acordat Fundatiei Renasterea, distinctia „Pearl of Wisdom”  si a fost premiat in cadrul Galei Societatii Civile 2008

· Unitatea Mobila Enel Cuore, achizitionata cu fonduri donate de Fundatia Enel Cuore in 2011, este dotata cu  cabinete de ginecologie si de mamografie digitala. Aceasta unitate de diagnostic se va deplasa in zone rurale si urbane mici unde va putea efectua peste 600 de teste Babes-Papanicolau si 500 de mamografii digitale, lunar.

· Centrul de Informare Medicala – Renasterea,amenajat in cadrul Institutului Oncologic Bucuresti, ofera sprijin psihologic pentru pacienti si familiile acestora – pana in prezent, peste 10.000 de persoane au beneficiat de serviciile acestui centru.

· Linia telefonica 08.008.300.300 este primul serviciu de apel gratuit din Romania dedicat informarii populatiei in legatura cu cancerul de san si de col uterin. In perioada 2003 – septembrie 2011, s-au inregistrat peste 106.662 de apeluri.

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.